Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Zamfir (PSD): Nu susținem legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Lucrurile nu sunt doar alb și negru, dreptul la muncă nu poate fi interzis prin lege (VIDEO)

Daniel Zamfir (PSD): Nu susținem legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Lucrurile nu sunt doar alb și negru, dreptul la muncă nu poate fi interzis prin lege (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iun 2021, 19:40
Daniel Zamfir (PSD): Nu susținem legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Lucrurile nu sunt doar alb și negru, dreptul la muncă nu poate fi interzis prin lege (VIDEO) Foto: Daniel Catalin Zamfir / Facebook Politică

Senatorul PSD Daniel Zamfir s-a arătat de părere că, de principiu, nu este corect să ieși la pensie și să te angajezi tot la stat, însă a explicat că „nu poți printr-o lege să interzici cumva cuiva dreptul la muncă” conferit de Constituție.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Daniel Zamfir (PSD), despre legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat

 

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, joi, pe B1 TV, dacă PSD susține proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, ajuns la Senat, senatorul social-democrat a negat: „Nu, nu o susținem”.

Întrebat dacă principiul este corect, mai exact ca o persoană să iasă la pensie și la doar câteva săptămâni să se angajeze tot la stat, Daniel Zamfir a adăugat: „Nu. Pe de altă parte, aici lucrurile nu sunt doar alb și negru, pentru că în ambele variante ne lovim de Curtea Constituțională, pe bună dreptate, pentru că dreptul la muncă e un drept pe care ți-l conferă Constituția. Or, nu poți printr-o lege să interzici cumva cuiva dreptul la muncă. Un om care a depășit vârsta de pensionare, de exemplu, participă la un concurs la o universitate sau la un spital, un profesor, un doctor – îi interzice cineva dreptul la muncă?”.

„La deficitul pe care îl ai, mai ales în mediul rural, de profesori, dacă în momentul acesta îi pui pe oamenii aceștia și îi scoți la pensie, vei avea un deficit mega uriaș, ca să fac un pleonasm. Eu am fost în 2012-2016 deputat de zona Țara Făgărașului. Știți cu ce eforturi uriașe... nu reușeau oamenii la spital să găsească medic anestezist, nu venea nimeni, în condițiile în care primăria de acolo voia să le ofere casă, stimulente financiare. Nu îți veneau oamenii!”, a adăugat senatorul PSD Daniel Zamfir.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Zamfir,   PSD,   cumul pensie salariu la stat