Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Darius Vâlcov a PLAGIAT cel puţin jumătate din teza sa de doctorat în economie

Darius Vâlcov a PLAGIAT cel puţin jumătate din teza sa de doctorat în economie

Un articol de: B1.ro - 19 Feb 2019, 08:26
Darius Vâlcov a PLAGIAT cel puţin jumătate din teza sa de doctorat în economie Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

UPDATE: Jurnalista Emilia Șercan i-a dat rapid replica lui Darius Vâlcov: ”Aveți mare dreptate, domnule Vâlcov, teza de doctorat nu e parțial plagiată, e plagiată în totalitate, însă nu am mai avut eu chef să stau să caut toate sursele. Dar dacă țineți morțiș, pot să o fac”.

UPDATE: Darius Vâlcov a negat categoric acuzațiile ce i se aduc.

”Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea, cu invenții privind lingouri și bani ascunși prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajați ai SRI (am inclus aici și acoperiții), cataloghează teza mea de doctorat drept una parțial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS!”, a scris Vâlcov, pe Facebook.
 

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza sa de doctorat, scrie Emilia Şercan, într-un articol pentru PressOne. Jurnalista de investigații precizează că poate prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei.

Vâlcov și-a susținut teza în 2008, la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București. Conducătorul de doctorat i-a fost profesorul Emil Negrea, care între timp s-a pensionat.

Un prim aspect relevant este că tema de cercetare nu se mai justifica la momentul susținerii tezei. Aceasta avea titlul "Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană", or, la momentul prezentării lucrării, România aderase deja la blocul comunitar. 

Lucrările din care Vâlcov a plagiat cele mai multe pagini nu sunt menționate în bibliografie, scrie Emilia Șercan, pentru PressOne. Inclusiv stufoasele note de subsol, care lasă senzația că teza este una minuțios lucrată, sunt și ele plagiate. 

Argumentele Emiliei Șercan pot fi citite AICI. 

DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Citeşte mai multe despre:   darius valcov,   Emilia Sercan