Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Decizia CCR de marți îi dă apă la moară lui Dragnea, dar Toader îi taie din avânt: Pragul pentru abuzul în serviciu va fi unul REZONABIL

Decizia CCR de marți îi dă apă la moară lui Dragnea, dar Toader îi taie din avânt: Pragul pentru abuzul în serviciu va fi unul REZONABIL

Un articol de: - 07 Iun 2017, 13:55
Decizia CCR de marți îi dă apă la moară lui Dragnea, dar Toader îi taie din avânt: Pragul pentru abuzul în serviciu va fi unul REZONABIL Foto: Revista 22 Politică

Premierul Grindeanu și Ministrul Justiţiei au declarat că trebuie avem răbdare şi să vedem motivarea Curții Constituționale în ceea ce privește abuzul în serviciu. În schimb, decizia CCR i-a dat apă la moară lui Liviu Dragnea, vizat direct de o astfel de măsură, informează B1 TV. 

Premierul Sorin Grindeanu a reacționat la recomandare CCR ca Parlamentul să impună un prag în cazul abuzului în serviciu. 

"Am avut o discuţie cu Tudorel Toader, a existat şi există o decizie a CCR de ieri, care se referă la modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală. Părerea dânsului, pe care o împărtăşesc, este să aşteptăm să vedem motivarea şi să ţinem cont de deciziile CCR. Eu cred că procedura corectă este proiect de lege, avizat şi lucrat la Ministerul Justiţiei, care să fie şi în dezbatere publică, aşa cum a fost proiectul iniţial. Dezbatere publică asumată de guvern, dezbatere publică, transparent şi trimisă la Parlament", a declarat Grindeanu.

El a mai precizat că acest proiect de lege trebuie să se refere strict la deciziile Curții Constituționale. 

Ministrul Justiţiei a spus că ar trebui să se aştepte mai întâi decizia Curții, motivarea ei integrală. Abia după se vor face dezbateri cu profesioniștii dreptului şi cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul valoric rezonabil al abuzului în serviciu. 

În schimb, vizat direct de o astfel de măsură, şeful PSD a susținut că decizia CCR de marți demonstrează că ordonanţa 13 era bună.

”Curtea Constituțională a rămas consecventă. practic, a bolduit prima decizie care, să zicem voit sau nu, este înțeleasă greșit. Toată discuţia s-a învârtit în jurul acelui prag nenorocit de la abuzul în serviciu şi, bineînţeles, a fost construcţia făcută că acea ordonanţă a fost dată pentru mine. S-a spus asta în România şi în Europa şi America”, a declarat Dragnea.