Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Decizia CCR privind referendumul a fost publicată în Monitorul Oficial. Traian Băsescu își poate relua mandatul la Cotroceni

Decizia CCR privind referendumul a fost publicată în Monitorul Oficial. Traian Băsescu își poate relua mandatul la Cotroceni

Un articol de: - 27 Aug 2012, 19:05
Decizia CCR privind referendumul a fost publicată în Monitorul Oficial. Traian Băsescu își poate relua mandatul la Cotroceni Foto: presidency.ro Politică
UPDATE 21:19: Decizia CCR privind referendum-51130.html">referendumul a fost publicată în Monitorul Oficial.

Hotărârea CCR privind referendum-51130.html">referendumul din 29 iulie a fost trimisă Monitorului Oficial, ea urmând să devină activă imediat după publicare. Președintele ales, Traian Băsescu, se poate astfel întoarce oricând la Palatul Cotroceni.

Hotărârea a fost trimisă la M.O. luni după-amiază, în jurul orei 18:30, după ce, anterior, decizia fusese citită în plenul Parlamentului (Detalii AICI).

"Parlamentul nu face altceva decât să asculte această decizie, să ia act de ea pentru a închide proiectul de hotărâre pe care noi l-am dat de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Aceasta este singura raţiune pentru care astăzi în plen s-a citit o hotărâre a CCR. Nu există un alt argument, nu există o dezbatere, nu se supune la vot. Ştiţi foarte bine că există o decizie din 5 iulie cu privire la jurisprudenţa CCR, noi nu avem altceva de făcut decât să luăm act de această hotărâre şi ea se transmite spre publicare Monitorului Oficial. Dacă nu luam act, atunci procedura nu era îndeplinită", a explicat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Odată cu publicarea deciziei şi în Monitorul Oficial, interimatul lui Crin Antonescu va lua sfârşit, iar Traian Băsescu îşi va putea relua atribuţiile de şef al statului.

Antonescu și-a pregătit deja plecarea de la Palatul Cotroceni, el semnând, luni, decretele pentru eliberarea din funcţie a tuturor consilierilor săi.