Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Decizia redeschiderii dosarului răpirii jurnaliștilor în Irak, amânată pentru 21 octombrie

Decizia redeschiderii dosarului răpirii jurnaliștilor în Irak, amânată pentru 21 octombrie

Un articol de: B1 TV - 07 Oct 2015, 18:51
Decizia redeschiderii dosarului răpirii jurnaliștilor în Irak, amânată pentru 21 octombrie Politică

Pe 21 octombrie se va afla dacă va fi redeschis dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak. Instanţa a amânat astfel peste 2 săptămâni luarea unei decizii, în condiţiile în care miercuri la Judecătoria sectorului 5 s-a prezentat fostul preşedinte Traian Băsescu, informează B1 TV.

Acesta e de părere că redeschiderea dosarului ar reprezenta o palmă pentru România şi le-a cerut magistraţilor să fie audiat cât mai rapid, daca vor redeschide dosarul.

"Cum a fost? Foarte scurt. Este solicitarea Parchetului de redeschidere a dosarului, am respins orice afirmație a lui Vadim Tudor cu privire la însușirea unor sume. De asemenea am arătat judecătoarei că operațiunea a fost desfășurată de serviciile secrete ale României SIE SRI și desigur serviciile armatei la acea vreme", a explicat fostul președinte.

Traian Băsescu nu a stat mult în faţa judecătorilor. Le-a cerut magistraţilor ca, în cazul în care dosarul va fi redeschis, să fie audiat cât mai repede.

"Am cerut Parchetului General in cazul in care va decide redschiderea dosarului sa ma audieze foarte rapid pentru ca a trena in spatiul public astfel de suspiciuni este favorabil inclusiv pentru Romania sa presupui ca un sef de stat si-a i insusit din banii alocati unei operatiuni in afara teritoriului national este inadmisibil", a precizat Băsescu.

Cât despre reclamaţiile pe care i le-au făcut diverse persoane la parchete, Traian Băsescu a spus că "sunt un fost preşedinte destul de hărțuit. Observ că pentru Parchetul General nu are nicio relevanță nici Revoluția, nici morții de la Revoluție, nici Mineriada din 13-15 iunie , relevanță au reclamațiile făcute de politicieni fostului președinte Traian Băsescu".

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   instanta,   proces