Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Teodor Meleşcanu: În maximul o lună vom avea concluziile privind oportunitatea mutării ambasadei din Israel

Teodor Meleşcanu: În maximul o lună vom avea concluziile privind oportunitatea mutării ambasadei din Israel

Un articol de: - 20 Mai 2018, 19:18
Teodor Meleşcanu: În maximul o lună vom avea concluziile privind oportunitatea mutării ambasadei din Israel Politică

În maximum o lună am putea avea o decizie privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, subiect ce a lansat ultimul scandal politic dintre preşedinteţie şi guvern.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat, duminică, la Parlament, că în maximum o lună va fi finalizată analiza privind oportunitatea relocării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, admițând că, din punct de vedere al securității, există unele riscuri.

”Într-un orizont de timp rezonabil (vom avea concluziile - n.r.). Va fi în maximum o lună de zile”, a declarat ministrul de Externe

”Este o chestiune (analiza - n.r.) extrem de simplă. Pe fiecare temă vedem care sunt avantajele și dezavantajele mutării ambasadei. Astea sunt domeniile juridic - care sunt problemele juridice pro și contra, argumente, probleme de securitate, probleme politice, probleme economice și sociale. Le luăm pe fiecare. Practic, pe partea securitară am încheiat prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme, iar acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni”, a adăugat Meleșcanu, conform mediafax.ro.

Ministrul de Externe a refuzat să se autopronunţe privind problemele de securitate ce ar putea apărea în urma mutării ambasadei.

”Decizia nu trebuie să fie luată doar pe un element sau pe altul. Ea trebuie să se refere la ansamblul avantajelor și dezavantajelor. Evident că există riscuri din punct de vedere al securității, dar este un punct de vedere. Trebuie să vedem în ce măsură ele sunt reale sau sunt doar la nivelul nostru de percepție”, a mai spus ministrul de Externe.

Meleşcanu a dat asigurări că după finalizarea analizei, decizia va fi luată prin colaborare instituţională a celor trei mai actori: Parlamentul, Guvernul și Președinția.
 

Citeşte mai multe despre:   Teodor Melescanu,   Israel