Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "Deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci vor trece şi prin Iorga". Traian Băsescu, despre fuziunea PMP-UNPR

"Deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci vor trece şi prin Iorga". Traian Băsescu, despre fuziunea PMP-UNPR

Un articol de: - 20 Iul 2016, 15:26
"Deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci vor trece şi prin Iorga". Traian Băsescu, despre fuziunea PMP-UNPR Politică

Traian Băsescu anunță constituirea celei de a III-a forțe politice a țării. Congresul extraordinar al Partidului Mişcarea Populară, care s-a desfăşurat astăzi la Palatul Parlamentului în prezenţa a peste 2.200 de delegaţi, a validat fuziunea prin absorbţie cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, scrie news.ro.

”Acest lucru va însemna consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului României, pentru că deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga”, a spus Băsescu

La congresul comun al PMP cu UNPR de astăzi, Băsescu a prezentat și structura de consilieri locali a noii formaţiuni: “MP a obţinut 1.320 de consilieri locali, iar UNPR a abţinut 1.200 de consilieri locali. Asta înseamnă că împreună avem 2.500 de consilieri locali”.

El a mai spus că PMP a obţinut 18 mandate de primari, iar UNPR 26 de mandate, astfel că împreună au 44 de primari aleşi. 

Potrivit lui Traian Băsescu, PMP a obţinut 37 de consilieri judeţeni, iar UNPR, 14  consilieri judeţeni, ceea ce arată că împreună cele două partide au 51 de consilieri judeţeni.  

La nivelul vicepreşedinţilor de consilii judeţene, PMP are 7 vicepreşedinţi, iar UNPR unul, astfel că, împreună, au 8 vicepreşedinţi de CJ. 

La Bucureşti,PMP are 13 consilieri la sectoare, iar UNPR are 22 de consilieri, astfel că, împreună, au 35 de consilieri, ceea ce dă o greutate deosebită în Bucureşti a partidului după fuziune, a spus Băsescu. 

În CGMB, PMP are 4 consilieri generali, iar UNPR, 2 consilieri. ”Deci, înlocuitrea lui Tudy devine foarte interesant a fi discutată de cei şase consilieri care rezultă în urma fuziunii”, a adăugat Băsescu. 

Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   PMP,   UNPR,   PNL,   PSD