Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică DELEGAȚIA PNL pentru consultările cu Klaus Iohannis: Liberalii vor discuta despre modificările legilor justiției

DELEGAȚIA PNL pentru consultările cu Klaus Iohannis: Liberalii vor discuta despre modificările legilor justiției

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 18:15
DELEGAȚIA PNL pentru consultările cu Klaus Iohannis: Liberalii vor discuta despre modificările legilor justiției Politică

La Palatul Cotroceni vor avea loc, miercuri, consultări între președintele Klaus Iohannis și partidele politice.

Președintele PNLLudovic Orban, va participa miercuri, la consultările convocate de Președintele României, Klaus Iohannis, alături de prim-vicepreședintele PNLRaluca Turcan, vicepreședinții PNL Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, și președintele Comisiei juridice a PNL, deputatul PNL Ioan Cupșa.

Potrivit unui comunicat al PNL, delegaţia liberală va prezenta punctul de vedere al partidului pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală, conform declaraţiei - angajament adoptate luni în reuniunea Biroului Executiv al PNL.

Partidul Național Liberal se angajează și cere același lucru și celorlalte partide parlamentare:

1. Să susțină suspendarea de la aplicare, în regim de urgență, fie printr-o inițiativă legislativă parlamentară, fie pe calea unei Ordonanțe de Urgență, a modificărilor aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, atât prin pachetul de legi adoptate de Parlament (Legea 242/2018, Legea 207/2018, Legea 234/2018), cât și prin Ordonanțele de Urgență (90/2018 și 92/2018),

2. Să susțină punerea în deplin acord a acelor prevederi legale, care trebuie să facă obiectul unor noi reglementări, cu recomandările cuprinse în rapoartele Comisiei de la Veneția.

3. Să susțină solicitarea adresată Comisiei de la Veneția de asistență, la nivel parlamentar, în procesul de legiferare în domeniul Legilor Justiției, a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în strânsă legătură cu experții Comisiei Europene.

4. Să voteze respingerea inițiativelor care modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală, aflate în procedură legislativă și care se află în dezacord cu recomandările Comisiei de la Veneția.

5. Să susțină amendarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, pentru punerea în acord cu deciziile de neconstituționalitate ale Curții Constituționale (adică, doar cele care au generat ieșirea din vigoare a unor norme legale), precum și cu directivele Uniunii Europene, în urma unui amplu proces de consultare publică cu societatea civilă, organizațiile profesionale și actorii relevanți din sistemul judiciar.

 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban