Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Demiterea lui Alin Petrache, caz tipic de faraonul strigă ”Faraonii!”. Firea va numi petrecerea aniversară a CSM Festivalul Mileului din Poartă sau al Driblingului cel Dublu

Demiterea lui Alin Petrache, caz tipic de faraonul strigă ”Faraonii!”. Firea va numi petrecerea aniversară a CSM Festivalul Mileului din Poartă sau al Driblingului cel Dublu

Un articol de: - 10 Iun 2017, 15:45
Demiterea lui Alin Petrache, caz tipic de faraonul strigă ”Faraonii!”. Firea va numi petrecerea aniversară a CSM Festivalul Mileului din Poartă sau al Driblingului cel Dublu Politică

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat zilele acestea că l-a demis pe Alin Petrache de la conducerea CSM București deoarece a aflat că acesta voia să cheltuiască 700.000 de euro pentru o petrecere ce urma să marcheze 10 ani de existență a clubului. 

”Intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadrează în politica actualei administraţii!”, a explicat Firea decizia de a-l demite pe Petrache. 

Asta deși Primăria condusă chiar de ea cheltuie în jur de 500.000 de euro pentru un festival cu mâncare şi sonorizare (Găina Măiastră, Micul cel Mare, Muştarul care Nu Sare), iar astfel de festivaluri organizează o dată pe lună, nu unul la zece ani. 

Demitere este impropriu spus deoarece Petrache era oricum director general interimar și uitat în funcție de opt luni, iar plecarea sa a fost mai mult un exerciţiu de imagine al edilului Capitalei.

”Petrache a vrut să ardă etapele pe grătar. Şi, instalat prea confortabil pe făraş, a atribuit organizarea aniversării unor firme, de capul lui. O decizie de neacceptat pentru Primărie, după cum s-a văzut. Gabriela Firea i-a reamintit că e „ordonator terţiar de credite”. Nu are voie să semneze contracte fără binecuvântarea soborului PMB. E un simplu scrib de facturi, nu Ramses al parandărătului”, comentează Maria Andrieș, pentru GSP

Probabil că evenimentul tot va mai avea loc, mai scrie aceasta, dar se va numi Festivalul Mileului din Poartă sau al Driblingului cel Dublu.

”Demiterea cu înfierare a lui Petrache e un caz tipic de faraonul strigă „Faraonii!”. Gabriela Firea a arătat, încă o dată, că îi pasă de ce se vede, nu de ce se petrece, de fapt, în conturile clubului Primăriei. Înlocuirea unui om de încredere, veriga care s-a crezut rotundă, cu alt om de încredere, nu schimbă cu nimic opacitatea puşculiţei cu etichetă sportivă”, a mai remarcat Andrieș.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea