Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Demiterea ministrului de Externe, cerută de un important lider politic. "Meleșcanu trebuie să plece de îndată"

Demiterea ministrului de Externe, cerută de un important lider politic. "Meleșcanu trebuie să plece de îndată"

Un articol de: - 08 Mar 2018, 16:01
Politică

Un important lider PNL susţine că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, "trebuie să plece de îndată" de la conducerea instituţiei.

Este vorba de preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, care solicită demiterea lui Meleşcanu, în urma reacţiei pe care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avut-o la raportul de ţară pe 2017 publicat miercuri de Comisia Europeană.

"Reacția Ministrului Afacerilor Externe vis-à-vis de concluziile alarmante ale Comisiei Europene este una lipsită de simțul realității", consideră Daniel Buda
"Solicit public demisia de îndată a Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, deoarece prin afirmațiile domniei sale demonstrează că nu are capacitatea de a descifra mesajul ferm de la Bruxelles, unde se arată cu subiect și predicat care sunt problemele din România!
Raportul de ţară publicat de către Comisia Europeană plasează România pe harta instabilităţii politice şi a haosului economic pe care coaliţia PSD-ALDE le-a generat. Rata ridicată a sărăciei, lipsa investițiilor, infrastructura precară, absența reformelor structurale și a consolidării fiscale, regresul în privința consolidării justiției sunt doar câteva din domeniile vitale în care progresele sunt limitate, așa cum arată raportul publicat de către Comisia Europeană.
Reacția Ministrului Afacerilor Externe vis-à-vis de concluziile alarmante ale Comisiei Europene este una lipsită de simțul realității. Riscurile semnalate de Comisie sunt mai mult decât niște avertismente clare cu privire la faptul că România se îndepărtează de standardele europene în toate domeniile cheie și riscă să se izoleze de nucleul Europei. 
Indolenţa absolut patentată a Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, aruncă România la coșul nepăsării, privându-i pe români de o dezvoltare europeană, de un nivel ridicat al calități vieții și de oportunități egale cu cele ale tuturor europenilor.
Din păcate, ministrul Teodor Meleșcanu în loc să vină cu răspunsuri și soluții ferme, a preferat să adopte o abordare politicianistă, superficială și populistă, ceea ce demonstrează incapacitatea acestuia de a-și înțelege responsabilitățile. Rămânerea acestuia mai departe în poziția de Ministru al Afacerilor Externe dăunează grav intereselor României pe termen mediu și lung!", afirmă liderul PNL Cluj, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

MAE a transmis miercuri un punct de vedere despre raportul de ţară pe 2017 al Comisiei Europene, în care nu spune nimic despre criticile aduse de forul comunitar (Detalii AICI).

Daniel Buda (Foto: Facebook)
 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Buda,   demitere,   Comisia Europeana,   raport de tara,   MAE