Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputat PNL: Carmen Dan vrea modificarea atribuţiilor Poliţiei, chiar în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, pentru a face mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor

Deputat PNL: Carmen Dan vrea modificarea atribuţiilor Poliţiei, chiar în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, pentru a face mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Iun 2019, 11:15
Deputat PNL: Carmen Dan vrea modificarea atribuţiilor Poliţiei, chiar în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, pentru a face mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor Sursă foto: Facebook / Carmen Dan Politică

PSD va încerca să modifice în Parlament, chiar în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, atribuţiile Poliţiei astfel încât să devină "mult mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor, chiar dacă aceştia se legitimează”, relatează Aktual24.ro, care citează o postare de pe Facebook a deputatului PNL Ovidiu Raetchi.

"Priviţi ce a înţeles PSD din votul de la europarlamentare: mâine, ÎN TIMPUL moţiunii de cenzură, slujbaşii politici ai doamnei Carmen Dan şi Florin Iordache ar dori să facă o şedinţă comună a Comisiilor Juridică şi de Apărare în care să modifice atribuţiile poliţiei pe modelul unei legi declarate deja neconstituţionale", a precizat deputatul, care este şi vicepreşedintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor.

"Repet: pesedistii vor să facă o şedinţă de comisie ÎN TIMPUL alocat moţiunii de cenzură, ştiind că Opoziţia nu poate participa şi presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului”, a scris Raetchi pe Facebook. El este membru în comisia să Apărare", a adăugat Ovidiu Raetchi.

În continuare, deputatul PNL indică faptul că o şedinţă de comisie în intervalul lucrărilor plenului este ilegală şi că ministrul de Interne vrea să transforme Jandarmeria într-un "un mic SPP".

"Îl somez pe Marcel Ciolacu (deputat PSD - n.r.) să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea. Fără să mai aştepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsuri necesare pentru reforma poliţiei şi modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor, chiar dacă aceştia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetăţenii şi-au prezentat buletinul, dar au fost duşi la secţie sub pretextul că sistemul de verificare prin staţie nu funcţionează) sau prevederi prin care poliţia capăta atribuţii antitero, concurând astfel structurile specializate (pesedistii au încercat în general să cloneze serviciile de protecţie şi informaţii - au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic)”, mai spune deputatul liberal.

Legea la care face referire deputatul PNL a fost iniţiată de Guvernul PSD-ALDE şi declarată neconstituţionala, la sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis. Judecătorii CCR considerând că este necesar un aviz al CSAT-ului, pe modificările propuse.

Carmen Dan a retrimis, însă, în Parlament, legea într-o formă aproape neschimbată. 

Printre lucrurile incluse în lege se numărau faptul că poliţiştii ar avea dreptul de a intra în locuinţe oricând au "suspiciuni" că locatarul plănuieşte să comită o infracţiune sau este suspect de terorism. Până acum, agenţii aveau nevoie de mandat.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Foto: Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi (sursă foto: Facebook / Ovidiu Raeţchi)