Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputat PNL cere Guvernului să restituie judeţului 1.000 de hectare transferate Galaţiului în 2002

Deputat PNL cere Guvernului să restituie judeţului 1.000 de hectare transferate Galaţiului în 2002

Un articol de: B1.ro - 17 Sep 2019, 23:42
Foto: Facebook / Viorica Dăncilă Politică

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga i-a cerut marţi premierului Viorica Dăncilă să restituie 1.000 de hectare de teren transferate, în urmă cu 17 ani, printr-o ordonanţă a Guvernului Năstase, de la Brăila, de pe raza comunei Vădeni, în proprietatea municipiului Galaţi, potrivit Agerpres.

"Au trecut 17 ani de când Guvernul Adrian Năstase, printr-o discutabilă Ordonanţă de Urgenţă, a luat 1.000 de hectare din proprietatea judeţului Brăila şi le-a transferat la vecinii de la Galaţi. Din pix, pe genunchi, cu o semnătură, aşa, pur şi simplu. La acel moment, nimeni nu a fost interesat de realităţile din documente, pentru niciun decident nu a contat că Brăilei i s-a răpit o importantă suprafaţă de teren. Un transfer făcut după criterii obscure, rămase şi astăzi fără vreo justificare. O situaţie despre care Guvernul României ştie şi pe care ar putea-o repara, dacă ar da dovadă de o minimă responsabilitate", a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul PNL Vasile Varga.

El a acuzat autorităţile gălăţene că nu respectă destinaţia terenului şi că nu au apreciat această oportunitate oferită pentru dezvoltarea comunităţii, având în vedere că au transformat această suprafaţă într-un "banal" teren agricol.

"Astăzi, la 17 ani de la nefericita ordonanţă de urgenţă, administraţia gălăţeană a demonstrat că nu apreciază şi nu a ştiut să folosească pentru dezvoltarea comunităţii această oportunitate care i-a fost oferită pe tavă. Terenul, situat între municipiile Brăila şi Galaţi şi pe care s-ar fi putut construi cartiere pentru tineri, parc industrial, centre comerciale, parcuri de distracţii şi campus universitar a devenit un banal teren agricol. Pe locul centrului expoziţional se cultivă porumb, iar acolo unde ar fi trebuit să existe blocuri pentru tineri cresc în neştire bălăriile. Măreţul plan de investiţii s-a concretizat pe celebra mie de hactare în 348 de locuinţe ANL - să recunoaştem, o mare 'performanţă'", a spus Varga.

Deputatul PNL a atras atenţia că, recent, Consiliul Municipal Galaţi a mai scos la licitaţie o importantă suprafaţă de pământ, pentru alte noi culturi agricole.

"Practic, din mia de hectare, proiectul imobiliar Dimitrie Cantemir ocupă 8,9 hectare, suprafaţă pe care au fost construite şi apoi închiriate în regim ANL câteva blocuri, alte 7,5 hectare au fost transmise, în 2009, statului, pentru realizarea obiectivului de investiţii Spital Regional de Urgenţă Brăila-Galaţi, iar 7,65 de hectare au fost predate, la schimb, către Consiliul Judeţean Brăila, pentru completarea suprafeţei necesare spitalului, Galaţiul preluând aceeaşi suprafaţă din proprietatea privată a Brăilei. Alte 300 de hectare de teren au fost închiriate, în urma unei licitaţii, tot în scopuri agricole. (...). Practic 963 ha au rămas neutilizate", a precizat Varga.

 

 
 
Loading...