Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputat PNL: Ponta și Teodorovici și-au recunoscut vinovăţia pentru pierderea a 8 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile

Deputat PNL: Ponta și Teodorovici și-au recunoscut vinovăţia pentru pierderea a 8 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile

Un articol de: - 15 Oct 2015, 11:16
Deputat PNL: Ponta și Teodorovici și-au recunoscut vinovăţia pentru pierderea a 8 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile Foto: newsbv.ro Politică

Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu este de părere că, deși PSD tot încearcă să-i convingă pe români de marile realizări în planul absorbţiei fondurilor europene gratuite, Victor Ponta şi Eugen Teodorovici şi-au recunoscut în sfârşit vinovăţia pentru pierderea a 8 miliarde euro din fondurile europene nerambursabile.

"Cei doi vinovaţi ar trebui să recunoască şi faptul că miliardele de euro pierdute înseamnă locuri de muncă mai puţine, salarii mai mici, şcoli şi spitale nemodernizate şi tot mai puţine lucrări de infrastructură", a spus Ialomițianu, potrivit știripesurse.ro.

"De peste un an Guvernul Ponta mimează absorbţia, emiţând ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern care înscriu între obiective atingerea unui grad de absorbţie de 80%, dar a căror eficienţă s-a demonstrat a fi perfect nulă. Şuvoiul de acte normative emise de Guvernul Ponta nu a făcut decât să bulverseze întreaga structură de implementare a proiectelor cu finanţare europeană şi să birocratizeze şi mai mult procedurile pentru beneficiari, făcând tot mai complicate şi mai puţin atractive proiectele pe bani europeni gratuiţi. Un exemplu elocvent îl reprezintă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85/2014 privind aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale în care Guvernul Ponta motiva urgenţa actului normativ pentru a atinge ţinta de 80% privind gradul de absorbţie a fondurilor europene. Ne despart doar două luni până la încheierea cadrului financiar multianual 2007-2013, iar Guvernul Ponta raportează oficial doar 52,74% plăţi efective de la Comisia Europeană", a precizat deputatul.

Fostul ministru trecve în revistă faptul că "Eugen Teodorovici acuză prostul management de la Ministerul Fondurilor Europene, deşi până de curând el este cel care a condus acest minister, pentru aproape 3 ani".

"La fel de regretabil este faptul că Guvernul Ponta nu a demarat nici un fel de proiect major de investiţii din fonduri europene nerambursabile, gradul actual de absorbţie de puţin peste 50% fiind realizat pe mulţumită proiectelor demarate în anii 2010-2011, la care Victor Ponta nu a avut nici cea mai mică contribuţie. Ca să-şi ducă recunoaşterea vinovăţiei până la capăt, Victor Ponta şi Eugen Teodorovici să spună în faţa românilor câţi bani au atras şi câte proiecte au demarat din cadrul financiar multianual 2014-2020, din care s-au scurs deja doi ani de zile. Răspunsul îl ştim cu toţii – Zero euro", a adăugat liberalul.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Victor Ponta,   fonduri europene,   Victor Ponta