Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un deputat USR sesizează CNCD, după ce ministrul Teodorovici a hărțuit o jurnalistă B1.RO. Cristina Iurișniți: „Acest tip de discurs este nu doar reprobabil, ci şi ilegal!”

Un deputat USR sesizează CNCD, după ce ministrul Teodorovici a hărțuit o jurnalistă B1.RO. Cristina Iurișniți: „Acest tip de discurs este nu doar reprobabil, ci şi ilegal!”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 15 Oct 2019, 09:39
foto: Facebook Politică

Limbajul incalificabil și atitudinea de mitocan pe care Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, le-a folosit în dialogul cu jurnalista B1.RO au fost condamnate „în mod ferm” de către deputatul USR Cristina Iurișniți, președintele Comisiei pentru egalitatea pentru femei și bărbați, care a precizat că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Moțiunea de cenzură a dat jos guvernul, nu a eliminat însă și comportamente, limbaj si atitudini sexiste care aduc atingere demnității femeilor. Este inacceptabil ce s-a întamplat. E o hărțuire sexuală la locul de muncă și unde anume? În Parlamentul României! Acest tip de discurs este nu doar reprobabil, ci şi ilegal!”, a atras atenția Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a subliniat că niciunei persoane, dar mai ales uneia care ocupă o funcție publică, nu „îi sunt permise astfel de derapaje”.

Niciunei persoane, cu atât mai mult cu cât ocupă o funcţie publică, nu îi sunt permise astfel de derapaje. Asistăm recent la o pleiadă de mesaje, declaraţii şi postări jignitoare din partea demnitarilor. Conform legii, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) are ca principală atribuţie tocmai sancționarea declaraţiilor și acțiunilor profund ofensatoare şi discriminatoare la adresa cetăţenilor României.

Vom sesiza CNCD cu privire la aceste declaraţii ale domnului Orlando Teodorovici, căruia îi solicit public să-şi ceară scuze reale, asumate pentru modul jignitor în care s-a adresat unei femei.

În România hărțuirea sexuală și  hărțuirea la locul de muncă sunt realități dureroase pe care autorităţile au datoria legală şi morală să lee combată, nu să le amplifice prin declaraţii umilitoare!”, a adăugat Iurișniți.

În trecut, preşedinta Comisiei pentru Egalitatea de Șanse a mai trimis către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării sesizări pe numele consilierului prim-ministrului, Darius Vâlcov și al fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care au propagat în spaţiul public o serie de simboluri și declarații naziste, precum și a ex-ministrei Doina Pană, pentru jigniri la adresa românilor din diaspora, arată comunicatul transmis de deputatul USR.

,Am convingerea că instituţiile statului abilitate în aceste cazuri vor lua măsurile ce se impun. Dar mai mult decât atât, fac un apel către toţi politicienii, indiferent de afilierea politică să descurajeze astfel de manifestări şi să le sancţioneze cu fermitate atât pe plan personal, cât şi în cadrul formaţiunilor politice din care fac parte. Avem datoria să dăm un exemplu adecvat, să creştem încrederea cetăţenilor în instituţiile statului şi respectul pentru funcţia publică şi legislaţia în vigoare”, a conchis preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, deputata USR Cristina Iurişniţi.

Demnitarul Uniunii a avut această reacție în contextul în care Eugen Teodorovici, supărat pe rezultatele de la moțiunea de cenzură în care opoziția a strâns 238 de voturi și a dărâmat guvernul Dăncilă, a apelat la un limbaj incalificabil la adresa reportelui B1.ro care a  vrut să îi adreseze câteva întrebări privind viitorul său politic. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   CNCD,   Cristina Iurisniti,   USR
 
Loading...