Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputații au respins cererea de reexaminare a memorandumului cu Rompetrol, semnată de Traian Băsescu

Deputații au respins cererea de reexaminare a memorandumului cu Rompetrol, semnată de Traian Băsescu

Un articol de: - 18 Sep 2013, 13:38
Deputații au respins cererea de reexaminare a memorandumului cu Rompetrol, semnată de Traian Băsescu Foto: ZiuaNews.ro Politică

Deputații au respins, miercuri, în ședință, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Memorandului de înțelegere încheiat între Rompetrol Group și statul român, semnată de președintele Traian Băsescu.

Camera Deputaților a fost prima cameră sesizată, iar proiectul a fost trimis mai departe în Senat în forma inițială.

În cererea sa, preşedintele Băsescu a atras atenţia asupra faptului că legea supusă reexaminării are ”un caracter individual” şi nu reglementează o relaţie socială generală, ci o prealabilă înţelegere.

”Aşadar, legea supusă reexaminării are un caracter individual, ea fiind concepută nu pentru aplicarea ei la un număr nedeterminat de cazuri concrete, ci într-un singur caz prestabilit expres, pentru realizarea tranzacţiei cu The Rompetrol Group N.V., o societate cu sediul în Strawinskylaan 807, Amsterdam, Olanda. Această soluţie legislativă nu reglementează o relaţie socială generală, ci o prealabilă înţelegere, adică un acord de voinţă între The Rompetrol Group N.V. şi Guvern”, cerea șeful statului.

De altfel, proiectul a fost atacat și la Curtea Constituțională de opoziție, fiind semnat de către 80 de parlamentari PDL și alți membri PPDD.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Camera Deputatilor,   Senat