Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputații își anunță prezența prin sistemul electronic: "Trebuie să arătăm cetăţenilor că venim la treabă"

Deputații își anunță prezența prin sistemul electronic: "Trebuie să arătăm cetăţenilor că venim la treabă"

Un articol de: - 05 Oct 2015, 17:57
Deputații își anunță prezența prin sistemul electronic: "Trebuie să arătăm cetăţenilor că venim la treabă" Foto: bn24.ro Politică

Deputații și-au înregistrat prezența la ședința plenului Camerei prin noul sistem de autentificare și înregistrare electronică. Pe holul Parlamentului au fost instalate patru aparate care pot fi folosite în acest scop.

Conform mediafax, pentru folosirea aparatelor, deputații au fost îndrumați de personalul tehnic, unii dintre ei afirmând că acest sistem electronic este simplu de accesat, prin cartele primite și semnăturile electronice.

Deputatul PNL, Cezar Preda a declarat că sistemul este simplu, și că, în acest fel, parlamentarii vor arăta cetățenilor că vin la Parlament.

"Dacă am ajuns la sistemul acesta, înseamnă că trebuie să arătăm cetăţenilor că venim la treabă. Poate că evidenţa aceea primară, cu semnătura, nu arăta că numărul semnăturilor din Cameră este egal cu numărul parlamentarilor din sală. Cred că lucrurile acestea vor fi evitate, mi se pare simplu de accesat, eu cred că e de bine", adăugat Preda.

Alți parlamentari s-au declarat încântați de sistem și regretă că acesta nu a fost implementat mai devreme.

Deputatul ALDE, Cezar Cioată a spus că sistemul este european, rapid și elegant, dar putea fi implementat mai demult.

"Cred că este cel mai corect ceea ce se întâmplă, din punctul meu de vedere este târziu, putea fi implementat din 2000. Este simplu, rapid, elegant, frumos, curat, fără alte cheltuieli", a mai spus Cioată.

Printre cei care și-au înregistrat prezența se numără și deputatul PSD, Liviu Dragnea. În schimb, premierul Victor Ponta a spus că va semna când va ieși, pentru “a nu sta la coadă”.

Citeşte mai multe despre:   deputati,   Camera Deputatilor