Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputații UDMR Duvăz, Arpad şi Karoly, cei mai longevivi din Parlament (VIDEO)

Deputații UDMR Duvăz, Arpad şi Karoly, cei mai longevivi din Parlament (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 20 Aug 2013, 13:08
Deputații UDMR Duvăz, Arpad şi Karoly, cei mai longevivi din Parlament (VIDEO) Politică

Bogdan Niculescu-Duvăz, Marton Arpad şi Kerekes Karoly sunt cei mai longevivi deputaţi din Parlamentul României.

Iar dacă vorbim de partide, UDMR are cei mai mulţi veterani în Camera Deputaţilor. Legislativul din anii 90 era, însă, diferit faţă de cel de acum, spune deputatul UDMR Marton Arpad. Se muncea mai mult, iar aleşii ţării erau specialişti din diverse domenii.

Cei mai longevivi deputaţi şi-au început activitatea legislativă începând cu anul 1990, iar acum se află la al şaptelea mandat de parlamentar. Atunci, însă, Parlamentul era diferit.

„Exista într-adevăr un profesionalism, majoritatea deputaţilor care au intrat în Parlament având o meserie în care au fost foarte buni specialişti. Au fost ani foarte schimbători, cei mai interesanţi au fost primii 2-6 ani, când s-a făcut legislația de bază a unui nou stat de drept, unde am învăţat şi eu ce însemnă să fii membru al unui Legislativ şi am învăţat această meserie, pentru că contrar celor spuse de alţii şi asta este o meserie”, a delcarta Marton Arpad.

De-a lungul anilor au ajuns în Parlament şi oameni care au adus cinste funcţiei pe care au ocupat-o. Iar Legislativul a ajuns supus Executivului.

„Era o activitate mai intensă şi mai pe înţelesul celor care nu sunt în Parlament. Ulterior foarte mult persoane au ajuns în Parlament care nu au avut o experienţă în alt domeniu, într-o specialitate. Comisiile de specialitate de foarte multe ori au avut oameni care au ajuns acolo doar pentru că nu avut loc altundeva. S-a lucrat foarte mult pe legi, nu exista acea dictatura a Executivului care în ultimii 7-8 ani se observă, Parlamentul a avut un cuvânt greu de spus”, a mai declarat parlamentarul UDMR.

UDMR este partidul cu cei mai longevivi deputaţi. Marton Arpad reprezintă judeţul Covasna şi Kerekes Karoly este deputat UDMR de Mureş. Cel de-al treilea deputat veteran, Bogdan Niculescu-Duvăz, este la acest moment, deputat PSD de Argeş.

Pe locul doi, cu câte 6 mandate de deputat, se află Ioan Oltean, Laszlo Borbely sau Eugen Nicolicea.

Iar 5 mandate de deputat au avut până acum social democraţii Viorel Hrebenciuc, Mădălin Voicu, Dan Nica, dar şi democrat liberalii Mircea Man sau Costică Canacheu.

Iar pentru cei mai tineri parlamentari care se află la primul mandat şi nu s-au afirmat mai deloc în prima sesiune legislativă, deputaţii veteranii au un sfat.

„Sfatul pe carte le pot da să înveţe să fie parlamentari, să citească cât mai multe proiecte de legi, cât mai multă legislaţie comparativă europeană, chiar dacă nu sunt jurişti.Că altfel, stau degeaba în Parlament”, a mai declarat parlamentarul UDMR.

Deputații UDMR Duvăz, Arpad şi Karoly, cei mai longevivi din Parlament
Embed:


Citeşte mai multe despre:   deputati,   Parlamentul Romaniei,   Camera Deputatilor