Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul Adrian Todoran (PMP): PSD – ALDE și bugetul nerealist al unei guvernări a intereselor. Se face jocul unor condamnați penali, precum Dragnea sau Vâlcov

Deputatul Adrian Todoran (PMP): PSD – ALDE și bugetul nerealist al unei guvernări a intereselor. Se face jocul unor condamnați penali, precum Dragnea sau Vâlcov

Un articol de: B1.ro - 13 Feb 2019, 15:35
Politică

După ce coaliţia PSD – ALDE  a amânat nepermis de mult votarea bugetului, “şi asta doar pentru a face jocul unor condamnaţi penal, precum Liviu Dragnea sau Darius Vâlcov, constatăm cât de nerealist este proiectul depus spre dezbatere”, a declarat vicepreședintele PMP Adrian Todoran.

Potrivit deputatului PMP, este suficient să ne gândim la faptul că el porneşte de la premisa că vom avea o creştere economică de 5,5%, în condiţiile în care Comisia Europeană prognozează o creştere de maximum 3,8%, pentru a vedea cât de mare este pericolul prăbuşirii acestor calcule avansate.

“La fel s-a întâmplat şi cu bugetul pe anul trecut. Estimarea era pentru o creştere de 5,5%, iar cifrele au arătat în final altfel. Doar 4,5% creştere economică. Astfel a fost nevoie de tăieri băneşti la investiţii, cultură şi, mai grav, sănătate şi învăţământ”, mai spune Todoran.

“Voi vota împotriva acestui proiect de buget. În calitate de membru al Comisiei Buget-Finanţe precizez că, în primul rând, el afectează comunităţile locale, din cauza transferului către acestea a unor obligaţii financiare, cum ar fi salariile asistenţilor persoanelor cu dizabilităţi. Nu este normal să ne batem joc de aceşti oameni, la fel cum nu este normal ca PSD să respingă la foc automat amendamentele depuse de noi. Pentru judeţul Maramureş, pe care îl reprezint în Parlamentul României, am depus peste 270 de amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru 2019, care vizează comunităţi locale. În primul rând, am cerut câte o creşă pentru fiecare comună din judeţ, ca parte integrantă a „Programului Naţional de Dezvoltare Locală”. De asemenea, am depus amendamente pentru achiziţionarea unei ambulanţe pentru fiecare comună din judeţ, indiferent de culoarea politică a primarului sau a partidelor dominante din consiliul local. Deşi toate aceste investiţii sunt prevăzute în programul de guvernare al actualei puteri, propunerile au fost respinse. Aşa înţelege PSD să îşi respecte cuvântul, acesta e respectul arătat comunităţilor locale care au votat pentru o Românie mai bună. O Românie căzută pe mâna unor găşti cu interese financiare incredibile, ce nu vor face altceva decât să dirijeze banii în zonele lor de influenţă, poporul fiind ultimul la care se gândesc”, conchide Adrian Todoran, vicepreședintele PMP.

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Adrian Todoran
 
 
 
Loading...