Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul Gheorghe Ialomițianu face apel la Victor Ponta să deblocheze cheltuielile pentru investiții publice.

Deputatul Gheorghe Ialomițianu face apel la Victor Ponta să deblocheze cheltuielile pentru investiții publice.

Un articol de: - 07 Oct 2015, 12:18
Deputatul Gheorghe Ialomițianu face apel la Victor Ponta să deblocheze cheltuielile pentru investiții publice. Foto: gândul.info Politică

Fostul ministru de Finanțe, deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu, îi cere premierul Victor Ponta “să deblocheze” cheltuielile pentru investițiile publice. Conform celor spuse de acesta, companiile nu își mai pot permite să plătească obligațiile fiscale.

"Potrivit execuției bugetare pentru primele nouă luni din anul 2015, situația încasărilor la bugetul de stat arată, fără echivoc, o reducere semnificativă a ritmului de încasare atât la nivelul veniturilor totale, cât și pentru principala sursă de finanțare - veniturile din taxa pe valoarea adăugată", a afirmat Ialomițianu, potrivit unui comunicat de presă, transmite Agerpres.

Deputatul a prezentat mai multe date care atestă că ritmul încasărilor a fost de 8,7% în primele nouă luni ale anului, față de 10,2% după primele șase luni. Ritmul de încasare a TVA a scăzut de la 18,3% în primele șase luni ale anului în curs, la 12,5% după primele nouă luni.

"Este de neînțeles faptul că încasările bugetare din luna septembrie 2015 au fost la nivelul aceleiași perioade din anul precedent, în condițiile în care cifra afaceri din comerțul cu amănuntul, care este principalul indicator de măsurare a consumului final, a crescut cu 9,6% pe total și cu 25% în comerțul cu produse alimentare, față de aceeași perioadă din 2014. Este greu de explicat că, în aceste condiții favorabile creșterii veniturilor bugetare, încasările din TVA pe luna septembrie 2015 au fost mai mici cu 240 milioane lei, față de aceeași perioadă din anul 2014", a încheiat Gheorghe Ialomițianu.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   cheltuieli