Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul Kelemen Attila: Mi-am angajat soția pentru că mă ducea cu mașina la aeroport. Nu știam că fac ceva ilegal

Deputatul Kelemen Attila: Mi-am angajat soția pentru că mă ducea cu mașina la aeroport. Nu știam că fac ceva ilegal

Un articol de: - 14 Oct 2015, 17:16
Deputatul Kelemen Attila: Mi-am angajat soția pentru că mă ducea cu mașina la aeroport. Nu știam că fac ceva ilegal Foto: punctul.ro Politică

Deputatul UDMR Kelemen Attila este unul dintre aleșii vizați de ANI pentru că și-a angajat soția la biroul parlamentar. Deputatul susține că a făcut acest lucru pentru că soția îl ducea cu mașina la aeroport și astfel nu mai era nevoit să-și lase autoturismul mai multe zile în parcare.

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe acesta că și-a angajat soția în funcția de referent și că ea a primit astfel venituri salariale de 27.248 de lei. Attila a declarat pentru Mediafax că nu a primit niciun act oficial din partea instituției, dar, oricum, nu va face nicio contestație pentru că ”fapta a existat”.

"Nu am primit nimic oficial de la ANI, aştept să primesc şi apoi voi decide ce voi face. Eu nu am de ce să contest, fapta a existat. Nu eram în cunoştinţă că fac ceva ilegal. Locuiesc într-un sat la 17 kilometri de Târgu Mureş, iar soţia mea m-a ajutat şi m-a dus la aeroport, cu maşina, ba la Cluj, ba la Târgu Mureş, şi m-a adus acasă. Nu am altă posibilitate, iar acesta a fost obiectul angajării. Cred că este o greşeală a legii că parlamentarii sunt asimilaţi ca funcţionari publici. Pe de altă parte, contractul de muncă al soţiei mele a fost încheiat de Camera Deputaţilor, iar dacă era ceva ilegal trebuia să fiu atenţionat", a susținut deputatul UDMR.

Kelemen Attila mai spune că are carnet de conducere, dar a apelat la soţia sa pentru a nu-şi lăsa maşina la aeroport mai multe zile, cât era plecat. În plus, el susţine că au fost cazuri în care soţia sa l-a dus la aeroport sau la tren la ora 5.00 dimineaţa, iar într-o perioadă nici nu a avut voie să conducă pentru că suferise o operație pe cord.

32 de aleşi, dintre care 14 actuali deputaţi şi 17 foşti deputaţi şi un senator se află în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. Instituția îi acuză de conflict de interese şi a făcut deja sesizare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citeşte mai multe despre:   ANI,   conflict de interese