Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul Mihaela Huncă: PRO România cere demiterea de urgență a ministrului Educației, Monica Anisie

Deputatul Mihaela Huncă: PRO România cere demiterea de urgență a ministrului Educației, Monica Anisie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Oct 2020, 12:54
Deputatul Mihaela Huncă: PRO România cere demiterea de urgență a ministrului Educației, Monica Anisie Politică

Deputata Pro România Mihaela Huncă  susține că partidul din care face parte solicită premierului Ludovic Orban să o demită pe Monica Anisie din funcția de ministru al Educației, dat fiind modul dezastruos în care a fost gestionată deschierea noului an școlar, în plină epidemie de coronavirus. Huncă a reproșat PNL și președintelui Klaus Iohannis că, în loc să se preocupe de educația copiilor, se gândesc numai la alegeri.

 

Mihaela Huncă acuză Guvernul PNL că nu a pregătit deschiderea anului școlar, în contextul epidemiei de coronavirus

 

Deputatul Mihaela Huncă a reproșat Guvernului că nu a pregătit deloc deschidere anului școlar, deși a avut la dispoziție câteva luni bune. Învățământul online nu este asigurat pentru toți copiii, profesorii nu sunt pregătiți pentru acest stil de predare, iar persoanlul este insuficient.

„Educația, la un pas de colaps-anul școlar 2020-2021 este până acum cronica unui dezastru orchestrat de Ludovic Orban și Monica Anisie! Situație gravă, fără precedent în învățământul din România! Școlile se închid pe capete, cursurile online nu se țin în toate unitățile de învățământ, iar profesorii nu sunt pregătiți pentru moduri alternative de predare. Ca și cum toate aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, Guvernul Orban tocmai și-a dat seama că acum 9 luni a lăsat școlile și grădinițele fără contabili, fochiști, bucătari sau șoferi” - este rezumatul făcut de deputată.

Huncă a acuzat faptul că, în luna ianuarie, au fost dați afară 1.200 de angajați din sistemul de învățământ, iar acum Guvernul constată că nu are suficienți oameni.

„1200 de angajați pe posturi didactice auxiliare și nedidactice au fost dați afară în ianuarie. Degeaba am atras atunci atenția guvernanților că acest lucru va duce la blocarea activității în învățământ. Premierul Orban și ministrul Educației Monica Anisie nu au ascultat de nimeni. Acum când s-au lovit de realitatea cruntă, guvernanții încearcă reangajarea personalului nedidactic. Va fi însă, din păcate prea târziu, dacă ministerul educației va fi în continuare condus de oameni rupți de realitate”, a susținut deputata Pro România.

Mihaela Huncă a mai susținut că nici din punct de vedere tehnologic Guvernul PNL nu a pregătit noul an școlar: „Sute de localități nu sunt conectate încă la internet, zeci de mii de elevi nu au laptopuri sau tablete, iar mii de profesori nu fac față sistemului de predare online, pentru că din martie și până acum nimeni nu i-a dotat cu aparatura necesară și nici nu i-a instruit”.

 Povestea îngrozitoare din spatele acestei fotografii. Nici după 30 de ani nu a fost deslușit MISTERUL(FOTO)

Pro România îi cere premierului Ludovic Orban să o demită pe Monica Anisie de la Ministerul Educației

 

Deputata a mai reproșat Guvernului PNL și președintelui Klaus Iohannis că, în loc să se gândească la educația copiilor, se preocupă numai de alegeri.

„Fără să spun vorbe mari, în aceste condiții realitatea va face ca guvernul să pună lacăt pe unitățile de învățământ. Privarea de educație contribuie la sărăcirea populației, la îmbolnăvirea ei și, în consecință, la reducerea Produsului Intern Brut”, a continuat ea.

Luând în calcul toate aceste lucruri, Pro România solicită demiterea din funcția de ministru al Educației a Monicăi Anisie, care este „depășită de problemele sistemului de învățământ”, și mandatarea unui specialist.
 

Citeşte mai multe despre:   Mihaela Huncă,   Pro Romania,   Guvernul Orban,   anul scolar 2020,   Monica Anisie,   demisie