Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul PMP Petru Movilă propune ajutor financiar pentru familiile monoparentale: Sunt peste 250.000 de copii în această situație

Deputatul PMP Petru Movilă propune ajutor financiar pentru familiile monoparentale: Sunt peste 250.000 de copii în această situație

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 13:03
Politică

Un nou proiect de lege al deputatului PMP Petru Movilă, depus  în Parlament,  propune acordarea unui ajutor financiar pentru familiile monoparentale.

„În condiţiile în care, potrivit statisticilor ONG-urilor şi inspectoratelor şcolare, peste 250 000 de copii români cresc doar cu un părinte sau cu un bunic, proiectul ia în calcul o majorare a indemnizaţiei pe care o primesc, la cerere, familiile monoparentale. Trebuie să aibă documentul prin care ei răspund de copii şi în continuare trebuie să răspundă odată cu primirea acestui ajutor, pentru că sunt condiţii. Copiii trebuie să meargă la şcoală, să nu aibă absențe, adică responsabilităţi absolut fireşti, în condiţiile în care statul te ajută”, susține inițiatorul proiectului, deputatul Petru Movilă.

Acum o familie formată dintr-un părinte şi doi copii primeşte de la stat 214 de lei. Dacă initativa legislativă are succes, suma ar putea echivala cu salariul minim pe economie. Beneficiari ar fi inclusiv bunicii sau acele rude care îi cresc pe copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

 

Citeşte mai multe despre:   Petru Movila
 
 
 
Loading...