Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul PSD Ionuț Vulpescu: Afacerea cu sulf "Cumințenia Pământului" nu trebuie decontată de Parlament. Este responsabilitatea Guvernului Cioloș

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu: Afacerea cu sulf "Cumințenia Pământului" nu trebuie decontată de Parlament. Este responsabilitatea Guvernului Cioloș

Un articol de: - 24 Noi 2016, 15:24
Deputatul PSD Ionuț Vulpescu: Afacerea cu sulf "Cumințenia Pământului" nu trebuie decontată de Parlament. Este responsabilitatea Guvernului Cioloș Politică

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, îi transmite premierului Dacian Cioloș că "mingea" în ceea ce privește achiziționarea "Cumințeniei Pământului" nu este "în curtea Parlamentului", care nu trebuie să deconteze această "afacere cu sulf".

"Mingea, ca să zic așa, în ceea ce privește achiziționarea 'Cumințeniei Pământului' nu este în curtea Parlamentului. Este tot în responsabilitatea Guvernului, domnule prim-ministru! Nu Parlamentul trebuie să deconteze această 'afacere cu sulf', care cere (...) o serie de lămuriri, inclusiv din partea dumneavoastră", precizează acesta într-o scrisoare deschisă adresată lui Dacian Cioloș, potrivit agerpres.

Vulpescu atrage atenția că "Parlamentul n-a adoptat nicio lege de aprobare a OUG care privesc sculptura lui Brâncuși, care să implice și amendamente"

"De ce nu aplicați prevederile lor? De ce nu ați publicat Ordonanța de Urgență aprobată în Guvern, care le modifica pe anterioarele? Dispariția miraculoasă a Ordonanței de Urgență adoptate la data de 12.10.2016 nu face decât să confirme atitudinea de dispreț față de cetățeni în general și față de cei care au contribuit la campanie, în special", menționează Vulpescu.

Potrivit acestuia, în bilanțul Guvernului nu se spune nimic despre "Cumințenia Pământului".

"Domnule prim-ministru, de ce ați aprobat, alături de Guvernul pe care îl conduceți, achiziționarea ei cu un preț mai mult decât dublu decât cel stabilit prin două expertize independente înainte de venirea dumneavoastră în fruntea Executivului? (...) Vă reamintesc că nu Guvernul dumneavoastră a exercitat dreptul de preempțiune în cazul 'Cumințeniei Pământului'. Guvernul dumneavoastră, prin Ministrul Culturii, condus de doamna Corina Șuteu, nu și-a exercitat acest drept în cazul 'Colecției Manu', deși a fost notificat în acest sens. Astfel, piese cunoscute, (...) multe dintre ele din categoria 'Tezaur', de Rosenthal, Tăttărescu și Aman, printre alții, au fost vândute la licitație", mai afirmă Ionuț Vulpescu.

În opinia acestuia, a cumpăra "Cumințenia Pământului" este "un semn de responsabilitate politică și socială". "De aceea au fost și sunt atâția oameni care au susținut cu bună-credință campania de subscripție publică", adaugă Vulpescu.

Totodată, Vulpescu remarcă faptul că în bilanțul Guvernului nu se face nicio referire la cultură și se întreabă, totodată, de ce nu se mai vorbește despre înființarea Muzeului Brâncuși și de ce nu au fost continuate demersurile pentru completarea dosarului de înscriere a Ansamblului Brâncuși de la Târgu-Jiu în Patrimoniul UNESCO.

Potrivit lui Vulpescu, "niciodată atmosfera nu a fost atât de tulbure" la Ministerul Culturii ca în prezent.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

 

Citeşte mai multe despre:   cultura,   cumintenia pamantului,   ministru