Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul PSD Remus Cernea: Protestele din ianuarie 2012 din Piața Universității au fost anti-Băsescu

Deputatul PSD Remus Cernea: Protestele din ianuarie 2012 din Piața Universității au fost anti-Băsescu

Un articol de: - 13 Ian 2013, 14:44
Deputatul PSD Remus Cernea: Protestele din ianuarie 2012 din Piața Universității au fost anti-Băsescu Politică

Deputatul socialist Remus Cernea a declarat, duminică, la aniversarea unui an de la protestele din ianuarie 2012, că manifestul oamenilor din Piața Universității a fost unul anti-Băsescu.

”A fost un moment de graţie. Faptul că oamenii au ieşit în stradă împotriva unui stil de a face politică, totalitarist, al preşedintelui Traian Băsescu, face din acele proteste ceva distinct faţă de altele care privesc măsurile de austeritate", a declarat Remus Cernea pentru Agerpres.

Acesta s-a aflat, duminică, la Muzeul Municipiului Bucureşti la un eveniment care marchează împlinirea unui an de la declanşarea protestelor din ianuarie 2012 din Piaţa Universităţii.

În opinia lui Cernea, care a precizat că fost din prima zi în Piaţa Universităţii, "protestele de anul trecut au fost pentru democraţie în primul rând. Oamenii nu au ieşit în stradă atunci când Traian Băsescu a anunţat măsurile de austeritate, ci atunci când au realizat că acesta este cel care se comportă ca un tiran, pentru că voia să exercite întreaga putere", a spus Cernea.

El a precizat că în Piaţa Universităţii principalele lozinci şi cereri ale protestatarilor erau "Jos Guvernul"; "Jos Băsescu"; "Alegeri anticipate", alte "chestiuni" fiind colaterale şi care s-au ataşat ulterior.

Referindu-se la luările de cuvânt ale unor participanţi le evenimentul aniversar, care făceau referire la "alte măsuri de austeritate ale guvernului Ponta" ori la "desfiinţarea spitalelor CFR", Remus Cernea a afirmat că "oamenii au dreptul să protesteze".

Citeşte mai multe despre:   Remus Cernea,   proteste,   Piata Universitatii,   PSD,   USL,   democratie