Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul Sorin Buta a demisionat din PDL, după ce a fost declarat colaborator al Securității

Deputatul Sorin Buta a demisionat din PDL, după ce a fost declarat colaborator al Securității

Un articol de: - 28 Mar 2011, 17:39
Deputatul Sorin Buta a demisionat din PDL, după ce a fost declarat colaborator al Securității Foto: cdep.ro Politică

Liderul PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader, a anunțat, luni, că deputatul Sorin Buta a demisionat din partid după ce a fost declarat colaborator al fostei Securități.

Toader a precizat că Buta a demisionat din proprie inițiativă nefiind forțat de nimeni, acesta nedorind să creeze o imagine proastă partidului.

Acesta ar putea fi reprimit în PDL dacă își va clarifica situația juridică și va demonstra că sentința din cazul său este un abuz.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 26 ianuarie, că deputatul PDL Sorin Buta a colaborat cu fosta Securitate.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) susține că deputatul PDL ar fi furnizat fostei Securități mai multe informații legate de studenții stăini dintr-un complex studențesc, primind în schimbul acestora anumite sume de bani.

Un verdict similar a primit în urmă cu circa două săptămâni şi vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu. Pe 10 martie, liderul onorific al PC a primit sentința irevocabilă de colaborator al fostei Securități sub numele de cod “Mircea” și “Felix”. Mai mulţi politicieni au declarat în urma acestei decizii că Dan Voiculescu ar trebui să se retragă din orice funcție publică precum și din Partidul Conservator pentru a nu afecta imaginea Alianței Social Liberale.

Citeşte mai multe despre:   securitate,   deputat,   PDL,   Dan Voiculescu