Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul USR Adrian Prisnel, val de critici privind decizia Biroului Național de a-l susține pe Cezar Drăgoescu la funcția de viceprimar al Craiovei

Deputatul USR Adrian Prisnel, val de critici privind decizia Biroului Național de a-l susține pe Cezar Drăgoescu la funcția de viceprimar al Craiovei

Un articol de: Maria Zărnescu - 24 Oct 2020, 21:23
Deputatul USR Adrian Prisnel, val de critici privind decizia Biroului Național de a-l susține pe Cezar Drăgoescu la funcția de viceprimar al Craiovei FOTO: Facebook: Adrian - Claudiu Prisnel Politică

Adrian – Claudiu Prisnel, deputatul USR de Dolj a criticat, într-o postare pe contul său de Facebook, decizia Biroului Național de a-l susține la funcția de Viceprimar al Craiovei pe Cezar Drăgoescu. Acesta îl numeste „rasist, xenofob și homofob”.

„Biroul Național al USR decredibilizează USR Dolj prin susținerea unui rasist, xenofob și homofob pentru funcția de viceprimar al Craiovei.

La cererea președintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în ședința de astăzi, Biroul Național al USR a decis, cu încălcarea statutului și a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie. Forul care acordă sprijinul politic pentru funcții la nivel local este expres menționat în statut: conform art. 24 lit. c, iar biroul național pentru funcții naționale. În această privință, ne vom adresa Comisiei Naționale de Arbitraj cu o contestație asupra deciziei Biroului Național.

Este inexplicabilă susținerea Biroului Național pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de același Birou Național atât din motive de integritate, cât și de oportunitate politică. Problemele de comportament și de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar și cauza a numeroase reacții negative ale simpatizanților noștri.

Contrar celor susținute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmațiile rasiste și homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ștampilă pe USR, oricare ar fi funcția pentru care domnul Drăgoescu este susținut. Ne autoetichetăm rasiști și homofobi și riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în județul nostru și nu numai. 

USR nu va fi credibil în fața cetățenilor să susțină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova.

Noi, în Craiova, nu suntem cetățeni de rangul doi.

Mă delimitez de decizia Biroului Național al USR și sper ca Biroul Național PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcție publică și cu girul lor”, a scris Prisnel pe Facebook.

 LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Biroul Național al USR decredibilizează USR Dolj prin susținerea unui rasist, xenofob și homofob pentru funcția de...

Publicată de Adrian-Claudiu Prisnel pe Sâmbătă, 24 octombrie 2020