Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deutsche Welle: EȘECUL OPOZIȚIEI - În joc nu e doar soarta unui Barna, Cioloş şi compania, ci însăşi democraţia României

Deutsche Welle: EȘECUL OPOZIȚIEI - În joc nu e doar soarta unui Barna, Cioloş şi compania, ci însăşi democraţia României

Un articol de: B1.ro - 20 Iun 2019, 15:15
Deutsche Welle: EȘECUL OPOZIȚIEI -  În joc nu e doar soarta unui Barna, Cioloş şi compania, ci însăşi democraţia României Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Moțiune de cenzură împotriva guvernului a eșuat din cauza faptului că “nu puţini politicieni profită şi trag cinic de timp, de parcă ar avea viitorul şi puterea în buzunar”,  scrie Petre Iancu într-un comentariu Deutsche Welle.

Fiindcă în joc nu e doar soarta unui Barna, Cioloş şi compania, ci însăşi democraţia”, jurnalistul le atrage atenţia celor de la USR+PLUS că “şi-au luat-o prompt în cap.”

“În loc să se gândească serios la nevoile de imagine ale unei candidaturi prezidenţiale şi la semnalul pernicios lansat de o participare  la competiţia pentru PE, Dacian Cioloş s-a grăbit să apuce strâns cioara europarlamentarismului din mână, lăsând vrabia şefiei statului să zboare unde-o vrea”, scrie Iancu.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL SMILEY! S-A ÎNTÂMPLAT LA VOLAN! AVEA VITEZĂ MARE ( GALERIE FOTO)

Autorul consideră mutarea lui Cioloş o “inconştienţă”.

“Cum nu e singura boroboaţă comisă cu un vag aer de iresponsabilitate şi diletantism de dregătorii opoziţiei. Din care unii, mai iresponsabili decât alţii, n-au nicio problemă să se înghesuie să devină notorii în frizerii şi în stabilimente pesediste, prin apariţii asidue la Antena 3, iar alţii prin absenţe, aproape la fel de malodorante, de la moţiunea de cenzură eşuată marţi, 18 iunie.  De ce a eşuat?”, adaugă Iancu.

 După arestare alui Liviu Dragnea, presiunea a încetat, iar opoziţia s-a culcat pe o ureche, la fel ca și mare parte a poporului.

“Nici politicienii opoziţiei nu par, uneori, mai breji. Şi nu e vorba aici doar de inşi ca Rareş Bogdan, de la care nu se putea aştepta înţelepciunea de a evita să se recompromită prin apariţii la Antena 3. (...) Unii politicieni ai opoziţiei se tem să nu păţească în 2020 ca în 2016, după intermezzo-ul tehnocraţilor lui Cioloş. Le e, cu alte cuvinte, frică să nu preia puterea spre a deconta, apoi, la urne, odioasele nefăcute ale PSD”, spune Iancu.

“În schimb, par să vrea să se înfrupte îndelung şi netulburat din ciolan şi tolereayă falsa schimbare a Dăncilei”, adaugă acesta.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A FOST FĂCUT ÎN MIEZ DE NOAPTE! IMAGINI ȘOCANTE (FOTO)

Atitudinea opoziţiei faţă de alegători este una neadecvată. USR-PLUS și PNL au fost mandatați de români să prea frâiele țării, dar inițiativele lor arată că nu-și doresc cu adevărat puterea, mai spune Iancu.

E şocant miserupismul lor în faţa unei moţiuni care ar fi trebuit, imperativ, să treacă şi nepăsarea faţă de asumarea unei puteri, pe care, dacă instinctul democratic şi bunul simţ le-ar fi depăşit trufia, ar fi înţeles că sunt siliţi să facă totul ca s-o preia. Căci poporul a vorbit clar. Ba, la 26 mai şi-a repetat verdictul, exprimându-l nu doar în scrutin, ci şi în referendum.

De ce i se ignoră, deci, opţiunea pentru o schimbare de guvern? Ce n-a înţeles, în context, expirata clasă politică românească, dincolo de faptul că, rămânând la putere, PSD se afundă tot mai rău în groapa politică pe care i-a săpat-o regimul Dragnea, fără ca România să iasă la liman?

BOMBĂ MONDENĂ! IULIA VÂNTUR S-A DAT DE GOL! PE CINE IUBEȘTE DE FAPT ÎN INDIA! SALMAN KHAN E DISPERAT

Mai întâi că alegerile şi referendumurile derulate în Europa şi SUA, în ultimii ani, relevă că popoarele s-au săturat de vechiul elitism politic, de corupţie, ipocrizie. cinism şi politicianism, că sunt informate şi le intuiesc pericolul, amendând neajunsurile elitelor sistematic şi din ce în ce mai aspru.

Apoi, că în faţa acestei revoluţii, condiţionate de globalizare şi de societatea informaţională, destabilizarea, criza şi accesul la putere al autocraţilor sunt oricând şi oriunde posibile. Nimeni, între politicienii tranzacţionalişti, nu se mai poate instala confortabil în iluzia invizibilităţii eventualei sale corupţii, spre a se lăfăi nepedepsit în hybris şi în binefacerile propriei dregătorii.

În fine, prea puţini politicieni români realizează că sunt în contratimp. Prea puţini pricep că România şi Moldova sunt angrenate, ambele, într-o cursă contra cronometru. Una, confruntându-i şi pe oamenii din vest, şi, mai aprig, pe cei din Rusia, China şi Hongkong”, scrie jurnalistul DW.

LACRIMI PENTRU FLORIN PIERSIC! A ÎNCETAT ÎN URMĂ CU CÂTEVA ORE! DAN NEGRU A CONFIRMAT TOTUL

Acesta mai precizează că lupta dintre sisteme e în toi: “În vest face ravagii cenzura şi anticapitalismul ecologist şi politic corect. În China comunistă, succesul economic a pregătit edificarea unui sistem totalitar mai pur şi mai dur decât oricând şi oriunde în istorie, regimul instituind controlul realmente absolut şi cenzura cu adevărat totală. În alte zone, rolul nomenclaturii comuniste revine clerului islamist, iar în România şi Moldova cleptocraţiilor de felul celor comandate de Dragnea şi Plahotniuc, cu complicitatea justiţiei, Curţilor Constituţionale şi a altor instituţii.

Or, vorba lui Marin Preda, timpul nu mai are răbdare. Destructurarea imperativă a acestor state în stat sugrumând drepturile şi şansa la prosperitate ale cetăţenilor reclamă ceva mai puţină răbdare şi tergiversare şi o net mai energică şi riguroasă gândire şi acţiune politică. Absenţa celei din urmă va fi sigur pedepsită de electorat, dacă dreptul la vot va fi respectat. Dar şi poporul e chemat să se activeze cât se mai poate, cerând ferm şi cu voce tare schimbarea reală. Nu una mimată şi riscant întârziată”.

DRAMA ZILEI! VEDETA DE LA KANAL D A FOST IMPLICATĂ ÎNTR-UN TRAGIC ACCIDENT! MAȘINA S-A FĂCUT PRAF! IMAGINI GREU DE PRIVIT