Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deutsche Welle: Faţa hidoasă a comunismului este vie în România

Deutsche Welle: Faţa hidoasă a comunismului este vie în România

Un articol de: B1.ro - 18 Dec 2018, 09:51
Deutsche Welle: Faţa hidoasă a comunismului este vie în România Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Partidul comunist din România e cât se poate de viu. Cu doar câteva zile înainte ca România să preia președinția rotativă a Consiliului UE, Guvernul de la București și-a arătat adevărata faţă antieuropeană şi inumană, scrie Robert Schwartz, pentru Deutsche Welle.

Gândirea potrivit căreia partidul e statul, partidul e în tot și-n toate a supraviețuit și e bine-mersi în mintea liderilor de la București.

”Partidul aflat la guvernare, PSD, conduce într-un mod absolutist şi îşi continuă atacurile la adresa Uniunii Europene şi statului de drept. El consideră orice trădare a PSD drept o trădare a României. Cu acesta şi alte mesaje populiste, PSD duce România în adâncurile dictaturii lui Ceauşescu”, scrie Robert Schwartz, pentru Deutsche Welle.

Lui Liviu Dragnea și ceilorlalți lideri social-democrați puțin de pasă de cetățenii României. 

”Politicieni care sunt fie corupţi, fie suspectaţi de corupţie continuă cu un singur scop - „punctul zero”, care marchează acapararea totală a puterii”, continuă jurnalistul.

Acesta precizează că, de când a câștigat alegerile, singurele obiective ale PSD au fost să treacă o lege a amnistiei şi graţierii și să slăbească lupta anticorupție. Totul pentru ca Liviu Dragnea și prietenii lui să fie spălaţi de toate acuzaţiile de corupţie, pentru a acceda la funcţii de rang înalt.

Criticile venite din partea președintelui Klaus Iohannis, a societății civile și a instituțiilor europene au fost atât de clare, încât PSD-iștii au dezlănţuit întreaga energie a postcomuniştilor. Ei au acuzat Uniunea Europeană că discriminează România, dar nu au suflat o vorbă despre propriile lor fapte. 

Dragnea foloseşte resentimente xenofobe pentru a distrage atenţia de la politici catastrofale ale Guvernului. Nu doar la Bucureşti se fac comparaţii cu fostul dictator Ceauşescu, la 29 de ani după îndepărtarea de la putere şi execuţia acestuia în decembrie 1989, continuă jurnalistul.

Robert Schwartz avertizează că următoarele luni vor fi marcate de campanii de calomnie, propagandă şi informaţii false ale PSD, care păstrează aceeași gândire a partidului comunist.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Robert Schwartz,   Deutsche Welle,   PSD,   Liviu Dragnea