Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dezvăluiri explozive: Ce îi pregătea Grindeanu lui Dragnea și cum s-a ajuns la conflictul care a aruncat în aer scena politică

Dezvăluiri explozive: Ce îi pregătea Grindeanu lui Dragnea și cum s-a ajuns la conflictul care a aruncat în aer scena politică

Un articol de: B1 TV - 23 Iun 2017, 12:13
Dezvăluiri explozive: Ce îi pregătea Grindeanu lui Dragnea și cum s-a ajuns la conflictul care a aruncat în aer scena politică Foto: Inquam Photos/George Calin Politică

Apar noi detalii uluitoare despre conflictul care a aruncat în aer scena politică din România. Potrivit unor surse citate de B1 TV, Liviu Dragnea a luat decizia de a-l da jos pe Grindeanu din cauza unei ordonanțe pregătite de acesta. Astfel, premierul avea de gând să îi dea o lovitură teribilă șefului său de partid și să extindă interdicția pentru persoanele condamnate și la nivelul Parlamentului. 

Debarcarea surprinzătoare a lui Sorin Grindeanu a venit ca urmare a nesupunerii de care a dat dovada premierul. Surse politice susțin că șeful Guvernului avea de gând să îi dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea chiar în timpul vacanței parlamentare.

Premierul pregătea o ordonanță de urgență prin care interdicția de a ocupa posturi în Guvern să fie extinsă la nivelul Parlamentului, pentru persoanele condamnate penal. Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea ar fi urmat să își piardă funcția de președinte al Camerei, dar și locul în legislativ.

Dovada se află chiar în motivarea Curții Constituționale venită la contestația depusă de Avocatul Poporului legată de interdicția pentru persoanele condamnate.

”Revine, aşadar, Parlamentului sarcina de a realiza o corelare necesară între condiţiile de acces în funcţia de membru al Guvernului şi cea de membru al Parlamentului, având în vedere, pe de o parte, compatibilitatea între cele două funcţii publice şi, pe de altă parte, exigenţa ca exponenţii celor două puteri ale statului să beneficieze de condiţii similare de acces în funcţie, evitându-se situaţia ca, deşi compatibile la nivel constituţional, cele două funcţii devin incompatibile prin efectul unei legislaţii infraconstituţionale, în sensul că legea impune condiţii suplimentare care le face de jure incompatibile a fi exercitate simultan”, se arată în comunicatul Curții Constituționale. 

Cu alte cuvinte, fie era eliminat paragraful din Legea organizării guvernului care nu permite persoanelor condamnate penal să devină miniștri, fie se introducea aceeași interdicție și în Parlament.

Grindeanu părea însă hotărât să dea ordonanța de urgență în timpul vacanței parlamentare și astfel să îl scoată pe Dragnea din Parlament. Acesta a fost motivul care l-a determinat pe Dragnea să scape cât mai repede de Grindeanu din fruntea Executivului.

Rămâne încă neclară dacă social-democrații au aflat de motivarea Curții înainte ca aceasta să fi fost publicată, sau dacă au acționat pe baza unor presupuneri venite după ce CCR a dat decizia pe 4 mai.
 

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet