Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PLANUL lui DRAGNEA a fost dezvăluit! MIZELE noului SCANDAL în care este implicat: Vrea să fie sprijinit de WASHINGTON

PLANUL lui DRAGNEA a fost dezvăluit! MIZELE noului SCANDAL în care este implicat: Vrea să fie sprijinit de WASHINGTON

Un articol de: - 23 Apr 2018, 16:49
PLANUL lui DRAGNEA a fost dezvăluit! MIZELE noului SCANDAL în care este implicat: Vrea să fie sprijinit de WASHINGTON Politică

Președintele PSD, Liviu Dragnea are un mare interes să fie sprijinit de Washington, motiv pentru care s-a implicat în povestea privind mutarea ambasadei la Ierusalim, este de părere politologul Stelian Tănase.

“Este inevitabil că Dragnea are un mare interes să fie sprijinit de Washington. Este cartea câștigătoare pentru el. Deocamdată a tras-o Iohannis. El are nevoie și acum, ca de aer, să fie recunoscut de Washington. Fără asta, el ar ști exact cum știm și noi acum, cum stăm de vorbă, că nu există loz câștigător la București fără sprijinul Washingtonului și respectiv al Bruxellesului. Și astăzi el caută o cale spre Washington. Știu din surse private, dar știți și dumneavoastră pentru că sunteți în presă, că el caută să aibă o vizită, o întâlnire la înalt nivel la Washington și face tot ce este posibil pe toate căile. În legătură cu povestea cu Ierusalimul sunt mai multe chestiuni. Trebuie să vă spun că eu susțin poziția americanilor de a muta capitala la Ierusalim. Dar, ea trebuie făcută într-un anumit context general vis-a-vis de situația din întregul Orient Apropiat, neapărat în înțelegere cu Bruxellesul, cu Uniunea Europeană”, a spus Stelian Tănase pentru rfi.ro.

Acesta e de părere că președintele Camerei Deputaților nu avea dreptul să lanseze această inițiativă.

“Ea aparținea Președintelui României, Guvernului, Ministerului de Externe, în această ordine. Dragnea, în delir diplomatic și vrând să trimită acel mesaj disperat către Washington, ca o sticlă într-un ocean prin care transmiți un mesaj, a anunțat în direct, la televizor, într-un talk show această inițiativă. Ea trebuia făcută exclusiv printr-un comunicat oficial și numai în contextul în care v-am pomenit. A fost nevoia lui Dragnea de a transmite, în favoarea lui, personală, un mesaj către Washington. Nu așa, România, tam-nesam,  iese din baie ca prostul, o țară medie pentru Europa, dar mică în marele joc politic internațional. Dragnea a sacrificat imaginea României și jocurile diplomatice în care noi ne-am angajat pentru folosul lui personal”, a spus Stelian Tănase.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD