Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Diaconu (PRU) îi cere lui Iohannis organizarea unui referendum privind criza imigranților: Dacă nu o veți face, poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut

Diaconu (PRU) îi cere lui Iohannis organizarea unui referendum privind criza imigranților: Dacă nu o veți face, poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut

Un articol de: - 12 Sep 2015, 15:12
Diaconu (PRU) îi cere lui Iohannis organizarea unui referendum privind criza imigranților: Dacă nu o veți face, poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut Politică

Deputatul Bogdan Diaconu, președinte al Partidului România Unită (PRU), i-a solicitat, sâmbătă, președintelui Klaus Iohannis organizarea unui referendum în ceea ce privește criza imigranților, astfel încât cetățenii să se pronunțe cu privire la cota de refugiați propusă de Uniunea Europeană pentru România.

În cazul în care președintele refuză, ar putea fi suspendat pe motiv că a încălcat Constituția, a subliniat Diaconu.

"Dacă nu o veți face, atunci poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut, ci președintele unei suspendări bine făcute, pentru că românii nu vă vor ierta", afirmă deputatul într-o scrisoare deschisă adresată șefului statului, citată de Agerpres.

Diaconu invocă articolul 90 din Constituție, potrivit căruia "Președintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-și exprime, prin referendum, voința cu privire la probleme de interes național".

"Acceptarea unei cote de imigranți reprezintă, cu certitudine, o problemă de interes național, iar o decizie în acest sens nu poate fi luată în spatele ușilor închise, mai ales dacă aceste uși nu sunt românești. (...) Românii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca să-i reprezentați pe ei și interesele lor, nu ca să fiți guvernatorul țării la ordinele Berlinului!", se arată în scrisoarea menționată.

Diaconu consideră că în cazul în care se va apela la un astfel de instrument, România va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere și alte state îi vor putea urma exemplul.

Pe de altă parte, Bogdan Diaconu îi amintește șefului statului de art.3 alin. (4) din Constituție, care precizează că "pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine" și că în virtutea sa, Iohannis ar putea fi suspendat, dacă nu organizează un referendum pe problema refugiaților sau nu ține cont de rezultatele acestuia.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Diaconu,   PRU,   Klaus Iohannis