Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Diana Tușa (PNL) cere interzicerea amplasării antenelor GSM lângă școli, spitale și cămine de bătrâni: Radiațiile sunt periculoase. Gândiţi-vă că un copil stă 6-8 ore pe zi în acea locație

Diana Tușa (PNL) cere interzicerea amplasării antenelor GSM lângă școli, spitale și cămine de bătrâni: Radiațiile sunt periculoase. Gândiţi-vă că un copil stă 6-8 ore pe zi în acea locație

Un articol de: - 24 Sep 2015, 17:37
 Diana Tușa (PNL) cere interzicerea amplasării antenelor GSM lângă școli, spitale și cămine de bătrâni: Radiațiile sunt periculoase. Gândiţi-vă că un copil stă 6-8 ore pe zi în acea locație Politică

Deputata Diana Tușa atrage atenția asupra pericolului radiațiilor pe care le emană antenele de telecomunicații pe suport electromagnetic (GSM).

Tușa a inițiat un proiect de lege prin care dorește mutarea acestor antene cât mai departe de școli, cămine de bătrâni și spitale, explicând că radiațiile acestora pot afecta sănătatea oamenilor.

"În contextul în care în România avem cea mai permisivă legislaţie din lume privind instalarea reţelelor de comunicaţie electronice şi a elementelor de infrastructură aferente susţinerii acestora, consider că este necesară introducerea unei prevederi care să impună obligativitatea asigurării unei distanţe minime - 500 de metri (...) - între unităţile de învăţământ, unităţile medicale, centrele de plasament, centrele de bătrâni şi toate dispozitivele de comunicaţii electromagnetice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic", a afirmat, joi, Diana Tuşa, scrie stiripesurse.ro.

Deputalul liberal precizează că autorităţile locale sunt "legate de mâini şi de picioare" în acest caz, totul depinzând de asociațiile de proprietară.

"În ceea ce priveşte protecţia copiilor şi bătrânilor noştri, din păcate legislaţia existentă în prezent nu prevede nimic. Practic o autoritate locală este legată de mâini şi de picioare atunci când are în faţă un astfel de buletin (buletin de măsurare a câmpului electromagnetic - n.r.), practic nu are ce să facă. Singura recomandare pe care experţii o dau în acest caz (...) este lipirea de folii de protecţie transparente pe zonele vitrate şi vopsirea cu vopsea de protecţie contra radiaţiilor de înaltă frecvenţă pe zonele opace. Gândiţi-vă că un bolnav stă tot timpul acolo, iar un copil, pornind de la grădiniţă până la clasa a XII-a, stă între şase şi opt ore pe zi în acea locaţie", a mai spusTuşa. 

Iniţiativa legislativă a fost lansată în dezbatere publică şi în analiza comisiilor de specialitate ale PNL.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Citeşte mai multe despre:   radiatii