Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dinu Patriciu critică alianţa PNL – PSD: Pregăteşte înfiinţarea unui nou partid?

Dinu Patriciu critică alianţa PNL – PSD: Pregăteşte înfiinţarea unui nou partid?

Un articol de: - 20 Mai 2011, 11:08
Dinu Patriciu critică alianţa PNL – PSD: Pregăteşte înfiinţarea unui nou partid? Foto: forbes.com Politică

În ultima perioadă în mediul politic au fost vehiculate mai multe informaţii legate de înfiinţarea unor noi partide politice capabile să profite de lipsa de credibilitate a formaţiunilor actuale. Printre cei care ar pregăti un astfel de proiect s-ar afla şi omul de afaceri Dinu Patriciu, nemulţumit de actuala poziţionare a PNL, al cărui membru este.

Aceste informaţii par a fi confirmate chiar de Dinu Patriciu, în editorialul publicat vineri în propriul ziar, Adevărul.El critică în mod direct USL (alianţa dintre PNL şi PSD) şi vorbeşte deschis de înfiinţarea unei noi mişcări politice.


Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculous. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine”, scrie Patriciu în Adevărul.  

Rămâne de văzut cum va contracara Crin Antonescu, actualul lider PNL, intenţia lui Patriciu de a rupe o parte din liberali şi de a-i reuni într-un nou partid de dreapta, care să se delimiteze clar de stânga reprezentată acum de PSD.

Citeşte mai multe despre:   Dinu Patriciu,   Crin Antonescu