Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Diplomat maghiar: Îl invit pe Titus Corlăţean la dialog privind relaţiile minorităţilor naţionale din cele două ţări

Diplomat maghiar: Îl invit pe Titus Corlăţean la dialog privind relaţiile minorităţilor naţionale din cele două ţări

Un articol de: - 19 Aug 2012, 11:07
Diplomat maghiar: Îl invit pe Titus Corlăţean la dialog privind relaţiile minorităţilor naţionale din cele două ţări Foto: orientpress.hu Politică

Ungaria cere Guvernului României să renunţe la reticenţă în privinţa relaţiilor dintre cele două state. Prezent la Cluj, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, secretarul de stat al Ministerului de Externe al Ungariei i-a transmis ministrului Titus Corlăţean că trebuie să dialogheze mai mult şi nu doar să exprime puncte de vedere unilaterale.

Întrebat cum comentează declaraţiile ministrului Titus Corlăţean potrivit cărora minoritatea română din Ungaria are o situaţie precară în comparaţie cu minoritatea maghiară din România, Nemeth a afirmat că îl invită pe Corlăţean la un dialog pe această temă.

Dialogul și respectul reciproc al celor două popoare, al poporului român și al poporului maghiar, poate fi soluția la orice fel de probleme ce se ivesc pe viitor. Aș dori să-i transmit domnului ministru Corlățean că trebuie să ne onoreze și cu dialogul, nu doar cu declarații unilaterale cu privire la problemele minorităților naționale”, a declarat Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul de Externe al Ungariei.


Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Emil Boc,   Guvernul Romaniei