Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ce crede directorul Institutului „Elie Wiesel” despre acuzațiile lui Laufer către Președinte

Ce crede directorul Institutului „Elie Wiesel” despre acuzațiile lui Laufer către Președinte

Un articol de: - 20 Noi 2018, 23:33
Ce crede directorul Institutului „Elie Wiesel” despre acuzațiile lui Laufer către Președinte Politică

Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, a vorbit despre acuzațiile pe care Ilan Laufer i le-a adus președintelui Iohannis, pe care le consideră „cu mult iz politic și atâta tot”.

„Am citit declarația de presă a domnului Laufer. Eu cred că este o reacție emoțională a domnului Laufer, care nu se aștepta ca drumul său spre o poziție de demnitate publică să fie frânat brusc. Pe de altă parte, mesajul se înscrie în tonul ridicat al dialogului care este între cele două palate (Cotroceni și Victoria) de mai multă vreme. Este o construcție, o speculație a domnului Laufer”, a spus directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Declarația vine ca urmare a acuzațiilor deosebit de grave pe care Ilan Laufer i le-a adus, în această seară, președintelui Klaus Iohannis.

„Atitudinea președintelui României în ceea ce privește memoria victimelor Holocaustului din România a fost recunoscută de o importantă organizație evreiască internațională, American Jewish Committee, care i-a oferit anul trecut și o distincție”, a adăugat Alexandru Florian.

Ilan Laufer a fost propunerea PSD pentru înlocuirea lui Paul Stânescu, pe de o parte, din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și pe de altă parte din fotoliul de vicepremier.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian și Guvernul român”, a declarat, marți seară, Ilan Laufer.

Citeşte mai multe despre:   Ilan Laufer,   Klaus Iohannis,   Elie Wiesel