Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Directorul OMS pentru Europa, decorat de președintele Klaus Iohannis. Hans Kluge a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor (VIDEO)

Directorul OMS pentru Europa, decorat de președintele Klaus Iohannis. Hans Kluge a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Apr 2021, 13:12
Directorul OMS pentru Europa, decorat de președintele Klaus Iohannis. Hans Kluge a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a distins pe Directorul Regional al Birourilor pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Hans Kluge, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor. Ceremonia de decorare a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni, în marja evenimentului „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Directorul OMS pentru Europa, dr. Hans Kluge, a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, de Ziua Mondială a Sănătății

 

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența lui Hans Kluge la evenimentul organizat la Cotroceni de Ziua Mondială a Sănătății, afirmând că marcarea acestui moment „ne aduce împreună, reafirmând parteneriatul solid bilateral și împărtășind speranța de a reveni cât mai curând la normalitate”.

„Salut prezența la evenimentul de astăzi a domnului Hans Kluge, Director Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. În urmă cu exact un an, am fost nevoiți, din cauza primului val pandemic de COVID-19, să marcăm semnarea unui nou Acord de Colaborare Bienală într-un format inedit, virtual. Astăzi, celebrarea Zilei Mondiale a Sănătății ne aduce împreună, reafirmând parteneriatul solid bilateral și împărtășind speranța de a reveni cât mai curând la normalitate. Folosesc această ocazie pentru a vă felicita, domnule director regional, pentru modul în care ați ghidat răspunsul regiunii la pandemia de COVID-19. România apreciază contribuția esențială a Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății în aceste momente dificile”, afirma șeful statului în deschiderea evenimentului.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre evoluția pandemiei la nivel european și despre presiunea resimțită de sistemele sanitare din întreaga lume, atrăgând atenția că imunizarea prin vaccinare rămâne „singurul instrument viabil de a opri pandemia”.

 

„Sistemele de sănătate din lumea întreagă se află sub o presiune teribilă, iar acceptarea și respectarea măsurilor sanitare de către toți cetățenii rămân puncte critice și reprezintă dovezi de responsabilitate și maturitate ale fiecăruia dintre noi. Redeschiderea sustenabilă și în condiții de siguranță a societăților și a economiilor noastre nu poate fi posibilă fără respectarea acestor măsuri. (...) Astăzi, avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile Covid. Imunizarea populației prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia, dar sunt necesare eforturi comune susținute pentru a ține virusul sub control până la atingerea unor niveluri ridicate de acoperire vaccinală”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   pandemie de coronavirus,   vaccin anti-COVID-19,   OMS Europa,   Hans Kluge