Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Discuții Iohannis-Porosenko privind drepturile minorităţii române din Ucraina

Discuții Iohannis-Porosenko privind drepturile minorităţii române din Ucraina

Un articol de: - 03 Noi 2017, 15:25
Discuții Iohannis-Porosenko privind drepturile minorităţii române din Ucraina Politică

Controversa privind amânarea vizitei lui Iohannis în Ucaina pe fodul neînțelegerilor cu Kievul privind interzicerea învățământului în limba miniorităților a fost clarificată de consilierul prezidențial Bogdan Aurescu.

Acesta a specificat că șeful statului nu a anulat vizita, ci a amânat-o, afirmând că a discutat cu președintele ucrainean despre controversata lege a educației.

“Preşedintele României a luat decizia amânării acestei vizite. Nu este vorba despre o anulare, este vorba despre o amânare până când problema va fi rezolvată. (...) am continuat să avem un dialog constant şi destul de frecvent în această periodă cu partea ucraineană pe diverse niveluri (...) de fiecare dată am cerut ca legea să fie modificată în sensul de a nu afecta drepturile minorităţii române”, a declarat Aurescu, într-un interviu acordat Mediafax.

„Recent, preşedintele României a avut o discuţie telefonică cu preşedintele Porosenko, în care i-a spus (...), nemulţumirea părţii române pentru modul în care s-a adoptat legea, pentru faptul că legea afectează drepturile minorităţii române în ceea ce priveşte educaţia în limba maternă şi a solicitat remedierea acestei probleme şi i-a spus preşedintelui Poroseko că vizita va avea loc doar atunci când problemele vor fi soluţionate”, a adăugat Aurescu.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu