Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică DNA anunță că George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China

DNA anunță că George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China

Un articol de: - 29 Sep 2015, 20:23
DNA anunță că George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China Foto: deveghepatriei.ro Politică

În timpul campaniei electorale din anul 2008, George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China, printr-o firma pe care acesta o deținea, anunță agerpres.

George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, au fost trimiși în judecată de către DNA, aceștia fiind acuzați de spălare de bani, într-un dosar care privește mita pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunțator în dosar), a primit mită în valoare de 700.000 de euro de la primarul din Jilava(Adrian Mladin), în anul 2008.

Banii trebuiau să fie un sprijin pentru Adrian Mladin în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii au fost împărțiți de către Cristinel Bîgiu cu George Scutaru și Dan Motreanu. Aceștia au primit sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro. Ele erau destinate finanțării campaniei electorale din 2008 pentru alegerile locale și generale ale candidaților PNL.

DNA arată că Scutaru a folosit banii pentru cumpărarea de materiale electorale de la o firma deținută de un cetățean chinez. Acesta i-a furnizat lui Scutaru articole de îmbrăcăminte cu sigla PNL aduse din China (tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi).

Procurorii DNA au arătat că Scutaru a folosit o firmă pe care acesta o deținea, SC Quick Monitoring Media QMM SRL pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008; firma era folosită pentru încheierea de contracte fictive și operațiuni bancare succesive, chiar dacă firma avea ca activitate “monitorizare presă”.

În rechizitoriul DNA se mai arată faptul că Scutaru folosea firma pe care o deținea pentru tranzacțiile bancare succesive, deoarece acestea îngreunau eventualele verificări.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   ilegal,   PNL,   China