Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică DNA anunță că primarul din Baia Mare mai are două dosare în judecată și unul în anchetă. Cătălin Cherecheș spunea luni că procurorii anticorupție i-au clasat un dosar penal

DNA anunță că primarul din Baia Mare mai are două dosare în judecată și unul în anchetă. Cătălin Cherecheș spunea luni că procurorii anticorupție i-au clasat un dosar penal

Un articol de: Vladimir Ionescu - 06 Aug 2019, 16:20
DNA anunță că primarul din Baia Mare mai are două dosare în judecată și unul în anchetă. Cătălin Cherecheș spunea luni că procurorii anticorupție i-au clasat un dosar penal Foto: Facebook/ Catalin Chereches Politică

DNA a anunțat, marți, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, are două dosare în judecată, unul în anchetă și altul clasat, în condiițile în care edilul s-a afirma, luni, că procurorii anticorupție i-au clasat un dosar penal.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

„În dosarul penal la care face referire în recenta sa declarație publică, dosar format în 2013 la Serviciul teritorial Cluj din cadrul D.N.A, Cătălin Cherecheș, primar al mun. Baia Mare a fost trimis în judecată la data de 19.09.2018, pentru mai multe infracțiuni despre care, în rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că au fost săvârșite în calitatea sa de primar.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

În prezent dosarul se află pe rolul Tribunalului Maramureș în procedura de cameră preliminară cu termen la data de 16.09.2019.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Detaliile despre starea de fapt și infracțiunile reținute în sarcina inculpatului Cătălin Cherecheș au fost transmise prin comunicatul din 726/VIII/3 din 24 septembrie 2018 postat la http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9104”, arată DNA, în urma unei solicitări lansate de g4media.ro.

Publicația notează că dosarul vizează acuzații de luare de mită, fals și coruperea alegătorilor. Din acest dosar s-au desprins alte două, unul în anchetă, altul clasat.

„Din dosarul trimis în judecată la data de 19.09.2018, s-a disjuns și s-a format un alt dosar cu privire la Cherecheș Cătălin pentru alte presupuse infracțiuni, respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită în formă continuată; trafic de influență în formă continuată; efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, precum și cu privire la alte persoane.

În dosarul disjuns, la data de 16.07.2019, prin ordonanță s-a dispus clasarea față de inculpatul Cherecheș Cătălin cu privire la o parte dintre infracțiunile menționate, pe motiv că fapta nu există, respectiv fapta nu e prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Cu privire la celelalte infracțiuni, respectiv luare de mită în formă continuată reținută în sarcina suspectului Cherecheș Cătălin, și cu privire la o serie de infracțiuni reținute în sarcina altor persoane, prin aceeași ordonanță de clasare cauza a fost disjunsă și formează în prezent obiectul unui dosar aflat în curs de urmărire penală pe rolul Serviciului teritorial Cluj”, mai arată DNA în răspunul pentru g4media.ro.

Ei, bine, primarul municipiului Baia Mare mare are un dosar în judecată, pentru luare de mită în formă continuată.

„Într-un dosar separat instrumentat de Serviciul Teritorial Cluj, prin rechizitoriul din data de 19.05.2016, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cherecheș Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (detalii în comunicatul nr. 686/VIII/3din 20 mai 2016 postat la http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7399) În prezent acest dosar este pe rolul Tribunalului Cluj cu termen de judecată la data de 05.09.2019”, arată DNA în răspunsul pentru g4media.ro.

Așadar, răspunsul DNA vine în contextul în care Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a anunţat, luni, printr-un mesaj pe Facebook că DNA a clasat dosarul de corupție care îl viza, deschis în anul 2013. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Catalin Chereches,   Stiri Baia Mare,   DNA