Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Trump se plânge că e victima unui ”linşaj” - termen cu trimitere la istoria de sclavie şi segregare rasială a SUA

Trump se plânge că e victima unui ”linşaj” - termen cu trimitere la istoria de sclavie şi segregare rasială a SUA

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Oct 2019, 20:24
Sursă foto: hepta.ro Politică

Donald Trump a comparat procedura de destituire care-l vizează cu un ”linşaj”. Până acum, el se referea la acest proces ca fiind o ”hărțuire” sau o ”vânătoare de vrăjitoare”, așa că este o premieră folosirea termenului de ”linşaj”, care face trimitere la istoria de sclavie şi segregare rasială a SUA.

„Într-o zi, dacă un democrat devine preşedinte şi republicanii obţin Camera Reprezentanţilor, chiar şi cu o marjă redusă, ei vor putea lansa o procedură de punere sub acuzare a preşedintelui, chiar fără respectarea procedurilor, inechitabil şi fără drept. Toţi republicanii trebuie să-şi amintească de ceea ce văd aici: un linşaj”, s-a plâns Trump, pe Twitter.

James Clyburn, congresman democrat afro-american, a subliniat că ”linșaj” este un termen ce ar trebui folosit extrem de prudent. 

„Este un cuvânt pe care niciun preşedinte nu ar trebui să-l folosească pentru el însuşi. Eu vin din Sud. Cunosc istoria acestui cuvânt. Este un cuvânt care trebuie folosit cu multă, multă prudenţă”, a declarat James Clyburn, pentru CNN.
 

Citeşte mai multe despre:   donald trump,   sua
 
Loading...