Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică A sfidat conducerea PSD. Dorel Căprar, acuzat de 12 infracţiuni, a fost ales preşedinte al organizației din Arad (VIDEO)

A sfidat conducerea PSD. Dorel Căprar, acuzat de 12 infracţiuni, a fost ales preşedinte al organizației din Arad (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Feb 2020, 20:16
A sfidat conducerea PSD. Dorel Căprar, acuzat de 12 infracţiuni, a fost ales preşedinte al organizației din Arad (VIDEO) Foto: Live Arad Politică

Deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara, a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Arad, informează B1 TV. Conferinţa Extraordinară a avut loc, deşi conducerea partidului a cerut amânarea ei. Conferinţa judeţeană de alegeri vine în contextul unui conflict intern în PSD Arad, între Căprar şi Fifor. Mihai Fifor a refuzat să participe la şedinţă, apreciind că procedura este „viciată în profunzimea ei".

Controversatul deputat ar fi trebuit să candideze pentru funcția de președinte împreună cu Mihai Fifor, însă cel din urmă a transmis o scrisoare prin care a cerut amânarea Conferinței Extraordinare a PSD Arad, „având în vedere situația politică actuală, care impune prezența conducerii PSD la București pentru organizarea activităților politice din perioada imediat următoare”.

Şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul unui interviu că deşi Dorel Căprar își dorește să candideze din nou pentru șefia PSD Arad, la această filială ar trebui numit un președinte interimar, deoarece Căprar este inculpat în dosarul șpăgilor și ar trebui să își rezolve mai întâi problemele.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cu toate acestea, Conferința extraordinară a PSD Arad a avut loc, iar Dorel Căprar a fost singurul candidat pentru funcția de președinte al organizației județene.

Acesta a fost ales de 75 de membri ai PSD Arad, în timp ce doar cinci dintre social-democraţi au votat împotrivă.

Inițial, pentru funcția de președinte al PSD Arad au anunțat că vor candida atât actualul lider, deputatul Dorel Căprar, care conduce organizația de 10 ani, cât și senatorul Mihai Fifor, care a fost ministru și vicepremier în Guvernele PSD.

Dorel Căprar a respins acuzațiile că organizarea ar fi fost nestatutară. În replică, Mihai Fifor a ţinut să precizeze că tot ceea ce s-a spus despre retragerea lui este pură dezinformare.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

„Eu nu mă retrag niciodată, cum încearcă unii să împrăştie în oraş, ca fake-news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea această satisfacţie! Eu respect decizia conducerii partidului, care a dispus amânarea conferinţei. Greu, frate, greu… Greu să faci diferenţa între «a te retrage» dintr-o competiţie şi «a refuza să participi» la o competiţie viciată în profunzimea ei. Treaba de semantică….şi de principii pe care refuz să le încalc”, a scris Fifor pe Facebook.

Dorel Căprar, lider al filialei Arad, a fost chemat la DNA în luna decembrie pentru a fi informat că are calitatea de inculpat în dosarul şpăgilor de la vama Nădlac 2. Deputatul Căprar este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii.

Citeşte mai multe despre:   Dorel Caprar,   PSD,   Stiri Arad,   Mihai Fifor