Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dosar de politician: 50 de reclamații pentru abuzuri și șantaj pe numele lui Salvador Caragea, șeful poliției de la Gorj (VIDEO)

Dosar de politician: 50 de reclamații pentru abuzuri și șantaj pe numele lui Salvador Caragea, șeful poliției de la Gorj (VIDEO)

Un articol de: - 22 Ian 2015, 17:57
Dosar de politician: 50 de reclamații pentru abuzuri și șantaj pe numele lui Salvador Caragea, șeful poliției de la Gorj (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Informații despre cel mai puternic baron al Olteniei, în faţa căruia nu mişcă niciun politician de la Bucureşti și despre șeful poliției de la Gorj care se laudă cu protecţia lui Ponta. Care este adăvarul despre zecile de poliţiştii abuzaţi şi şantajaţi la IPJ Gorj arată Silviu Mănăstire în Dosar de politician de pe B1 TV.

Salvador Caragea este șeful Inspectoratului Județean de Politie Gorj. Adică șeful poliției din "județul lui Ponta". Salvador a fost lăcătuș mecanic apoi a devenit subofițer de poliție. Pentru a ajunge ofițer a absolvit celebra facultate de "tehnologie a construcțiilor de mașini". Salvador a făcut și o facultate de drept, pe genunchi, pe care a reușit să o termine cu greu după anul 2005. Atunci, fără să aibă încă studii juridice sau experiență, Salvador Caragea ajunge adjunct al șefului IPJ. În 2009, Salvador s-a văzut deja comisar șef și șef al poliției din Gorj.

În ultimii ani, polițistul s-a lăudat cu "binecuvântarea" premierului Ponta! Ponta nu s-a dezis niciodată de Salvador deși documentele arată că împotriva lui au fost depuse peste 50 de reclamații la ministerul de Interne. Reclamațiile au venit în special de la subordonați. Șeful IPJ Gorj a fost acuzat ca urla la subordonați, că-i amenință, că-i șantajează, că le ia dosarele la care lucrează în mod discreționar sau că i-a dat afara din poliție în mod abuziv. Pentru astfel de acuzații, șefii poliției Bistrița Năsăud au fost arestați la sfârșitul anului trecut. Însă de Caragea nu se atinge nimeni.

Oameni de afaceri spun despre acesta că le-a distrus firmele prin controale abuzive. Împotriva lui Caragea au depus plângeri inclusiv fostul său adjunct al IPJ Gorj, Ion Voinescu, dar și Daniel Crăciun, fostul șef al poliției municipale Tg Jiu, dar și alți zeci de polițiști gorjeni. Toți cei care l-au reclamat au fost dați afară din poliție.

Ultimii 5 miniștrii de Interne au trimis corpul de control sa verifice acuzațiile împotriva lui Caragea. De fiecare data, corpul de control l-a scos basma curată. Insa ce sa vezi: șeful corpului de control al Poliției Române a fost pe parcursul acestor controale facute la Gorj un anume comisar Ion Popescu. Fratele acestui Popescu era tocmai subordonatul lui Salvador.

În 2013, ministrul Radu Stroe l-a sancționat totuși pe Salvador Caragea cu tăierea a 10 la sută din salariu pentru neregulile de la IPJ Gorj. Presa locală a arătat că fostul lăcătuș mecanic are prieteni grei la vârful poliției române. Salvador participa la chefuri alături de temutul ofițer Liviu Vasilescu, șeful Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Aflați totul despre afacerile lui Salvador Caragea din materialul video de mai jos

Dosar de politician: 50 de reclamații pentru abuzuri pe numele lui Salvador Caragea


Citeşte mai multe despre:   Dosar de politician,   silviu manastire