Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dosar de Politician: Baronizarea României după alegerile locale (re)începe în forță de la Cluj (VIDEO)

Dosar de Politician: Baronizarea României după alegerile locale (re)începe în forță de la Cluj (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Iun 2016, 20:28
Dosar de Politician: Baronizarea României după alegerile locale (re)începe în forță de la Cluj (VIDEO) foto: b1.ro Politică

Silviu Mănăstire a vorbit în ediția de marți a emisiunii Dosar de Politician despre (re)baronizarea țării după alegerile locale. Vechii baroni din județe au fost în majoritate executați de procurorii DNA dar în locul lor au venit alte guri flămânde sau personaje controversate.
 
Am să vă prezint începând de azi cine sunt noii jupâni ai României. Mergem pentru început la Cluj unde steaua lui Emil Boc este pe cale să apună. Exact, mult hulitul Emil Boc, de 12 ani primar al Clujului, se pragateste să predea ștafetă finului sau Alin Tise. Tise a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj după ce liberalii au făcut alianță cu UDMR. Tise a renunțat la funcția de senator PNL și se reîntoarce în fruntea județului pe care l-a condus între anii 2008 și 2012. Tise a fost cununat de Emil Boc în anul 2004, când și-a început de fapt carieră politică din postură de consilier local. Tise este un băiat deștept care beneficiază de grija și priceperea în afaceri a soției sale ce deține un cabinet notarial cunoscut în oraș.

Familia Tise are aplecare către două activități: politică și afacerile imobiliare. Sunt convins că nu ați auzit mare lucru despre activitatea politică a senatorului Alin Tise, finuțul lui Boc fiind preocupat în ultimii patru ani cum să-și sporească averea decât să muncească la Senat. Ca o mică remarcă, Alin Tise nu se mai află în relații tocmai cordiale cu nașul Boc din cauza că a sărit în barcă lui Vasile Blaga. Dar asta este o altă poveste mică de trădare politică
 
Haideți să revenim la afacerile imobiliare ale noului președinte al CJ Cluj! Dar și alte afaceri nu tocmai ortodoxe făcute între anii 2008 și 2012 în vremea în care Alin Tise a executat primul sau mandat, evident, tot de șef la județ. În 2014 la Cluj a izbucnit un scandal imobiliar de proporții: senatorul Alin Tise trăgea din greu sforile că soția și fratele sau să obțină o autorizație de construtie pentru un bloc turn de 12 etaje în centrul orașului Cluj Napoca. Vecinii senatorului Tise alături de arhitecți cunoscuți în Cluj au încercat să blocheze autorizarea blocului din cauza că imobilul ar fi afectat circulația în zonă. "Proiectul nu se incadrează în zonă, care și așa este distrusă de alte construcții. Un bloc de 12 etaje ar aglomera și mai mult zonă" spunea atunci arhitectul Eugen Pănescu. Arhitecții din Comisia de Urbanism s-au luat cu mâinile de cap când au văzut proiectul senatorului Alin Tise a scris presa locală din Cluj.

"Blocul de 12 etaje ne va lua lumina de la case și va duce la blocarea traficului și așa îngreunat langă Hală Agroalimentară. Au spus că vor face parcare subterană cu unu sau două niveluri, dar și parcări la nivelul solului. Păi unde pune domnul senator și parcări pe 3.000 de mp? Stradă vă fi suficată de mașini" a declarat pentru mass media clujeană un vecin revoltat

Ia ghiciți ce s-a întâmplat? În ciudă protestelor blocul turn al senatorului Alin Tise a fost autorizat de nașul sau Emil Boc, primarul, iar în primăvară acestui an familia senatorului a dat drumul în forță la lucrări. Ce este interesant la această afacere imobiliară cu iz politic sunt sumele imense de bani pe care familia senatorului Tise trebuie să le aibă pentru a construi un bloc cu 12 etaje. Pentru o asemenea investiție ai nevoie de o sumă între 3 și 5 milioane de euro. Familia Tise este întradevăr extrem de bogată pentru un român simplu. De exemplu, doar la botezul copilului Tise a încasat circa 100 de mii de euro bani cash. Soția lui Tise a câștigat că notar în ultimul an fiscal circa 200 de mii de euro.

Toate declarațiile de avere ale senatorului din ultimii 8 ani sunt extrem de interesante și ar merită studiate de agenția pentru integritate! Asta dacă ANI și-ar face treabă! Totuși afacerea imobiliară a senatorului Tise se va desfășura prin intermediul unei societăți la care soția și fratele senatorului sunt acționari. Cel mai probabil societatea va luă un credit bancar pentru a ridica ditamai blocul turn cu 12 etaje. Tise este foarte liniștit cu privire la afacerea să imobiliară, el știe că la Cluj toți politicienii importanți au făcut asemenea plasamente cu blocuri iar procurorii DNA dorm în bocanci când aud de gașcă lui Boc. Ce nu știe Tise este că organismul de luptă antifrauda investigheza câteva contracte pe care el le-a semnat între anii 2008 și 2012. O să vedem asta într-un alt episod. Mâine mergem să-l cunostem pe proaspătul baron al județului.

Dosar de Politician: Baronizarea României după alegerile locale (re)începe în forță de la Cluj

 

Citeşte mai multe despre:   Dosar de politician,   silviu manastire,   alegeri locale,   Stiri Cluj-Napoca