Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dosar de politician: Cine este Ștefănel Dan Marin, primarul interimar al Bucureștiului (VIDEO)

Dosar de politician: Cine este Ștefănel Dan Marin, primarul interimar al Bucureștiului (VIDEO)

Un articol de: - 23 Sep 2015, 19:32
Dosar de politician: Cine este Ștefănel Dan Marin, primarul interimar al Bucureștiului (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Silviu Mănăstire a vorbit în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre alegerea noului primar al Bucureștiului în persoana lui Ștefănel Dan Marin.

Informația brută arată că PNL și PSD, două partide aflate teoretic în război, au votat împreună în Consiliul General al Primăriei numirea lui Ștefănel Marin în funcția de primar general interimar în locul lui Sorin Oprescu.

Șocant este că acest Ștefănel Marin, noul primar al Capitalei, era până acum două săptămâni un simplu consilier UNPR, fost membru al partidului poporului Dan Diaconescu. Explicația alegerii lui este simpla: PNL și PSD au făcut un blat politic, la fel ca în fotbal, în beneficiul UNPR-ului condus de Gabriel Oprea.

Ștefănel Marin a terminat Facultatea de Științe Politice și încă din timpul studenției s-a "privatizat". Noul primar general a declarat că s-a ocupat de amenajări interioare, a pus gresie și faianță, a montat parchet și aparate de aer condiționat prin intermediul firmuliței sale. A lucrat și pentru firmele sale, dar și pentru un SRL- deținut de fratele său, care se ocupa tot de "construcții civile".

Oficial, primarul general al Bucureștiului susține că profesia sa este de analist politic, dar că nu a practicat-o niciodată. Ștefănel Marin a intrat în politica în 2012 când a fost ales consilier general la București pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Surse politice spun că Ștefănel Marin a fost introdus la PPDD de către primarul sectorului 5 Marian Vanghelie. Practic, Vanghelie și-a pus un consilier pe lista PPDD în baza prieteniei cu Dan Diaconescu, fostul patron OTV, aflat acum în pușcărie. Este de notorietate că în 2012, la alegerile locale și parlamentare, PPDD-ul a vândut la bucată locurile în consiliile locale și Parlament cui a plătit mai mult!

Tot în 2012, la alegerile generale, Ștefănel Marin a candidat pentru o poziție de deputat într-un colegiu din județul Galați, dar nu a fost ales. Actualul primar general al Bucureștiului este originar din Teleorman, în anul 2003 și-a înființat o societate denumită General Service SRL cu sediul la Turnu Măgurele. Ștefănel a radiat firma din Teleorman. În 2007, a înființat la București compania de amenajări interioare Marvel Solutions SRL, a cărui cifră de afaceri este de… 3800 de lei, adică 800 de euro.

Practic, în acest moment, firma primarului este lipsită de activitate. Pentru că nu se descurca cu banii în 2012, actualul primar general al Capitalei era angajat la compania Carry On Invest SRL deținută de fratele său, și el un afacerist în zona construcțiilor de clădiri. Primarul Bucureștiului câștiga atunci 1.000 de lei pe lună de la firma fratelui.

După cum ușor se observă, omul care trebuie să rezolve marile probleme de la primăria Bucurestiului este un ins mediocru din punct de vedere profesional în comparație cu responsabilitatea funcției. Spre deosebire de Ștefanel, Sorin Oprescu era un manager extraodinar, chiar dacă nici doctorul nu se pricepea prea bine la administrație - a se vedea exemplul autostrăzii zburătoare.

În fine, pentru ca noul primar al Bucureștiului nu se pricepea la afaceri și avea nevoie de un loc de muncă, s-a angajat, evident, la stat, în funcția de șef serviciu administrativ al regiei de termoficare a Bucureștiului - RADET, o regie aflată în subordinea Primăriei generale. Ștefănel Marin era simultan atât consilier general cât și angajat la RADET.  Adică, în calitate de consilier general, vota bugetul RADET și lua decizii legate de regie iar în paralel primea și bani de la RADET, o situație care miroase puțin a conflict de interese sau incompatibilitate. Acum însă, Ștefanel, omul care punea gresie și faianță plus aparate de aer condiționat, a fost promovat să gestioneze calitatea vieții a peste 3 milioane de bucureșteni. În condițiile astea, la care se adaugă și multe dosare penale ce vizeaza Primăria Capitalei, n-ar fi de mirare ca Primăria să dea pur și simplu faliment, din motive de incompetență.

Dosar de politician: Cine este Ștefănel Dan Marin, primarul interimar al Bucureștiului


Citeşte mai multe despre:   Dosar de politician,   Stiri Bucuresti