Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dosar de Politician: Cine sunt moștenitorii din Republica Constanța. Urmașul lui Nicușor Constantinescu, un junior PSD-ist (VIDEO)

Dosar de Politician: Cine sunt moștenitorii din Republica Constanța. Urmașul lui Nicușor Constantinescu, un junior PSD-ist (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Iun 2016, 20:39
Dosar de Politician: Cine sunt moștenitorii din Republica Constanța. Urmașul lui Nicușor Constantinescu, un junior PSD-ist (VIDEO) foto: b1.ro Politică

Silviu Mănăstire vorbește în ediția de miercuri a emisiunii Dosar de Politician despre noii jupâni ai județului Constanța.

PSD a pus din nou cizmă pe gâtul Constanței după 16 ani de supremație, asta deși baronii Mazăre și Nicușor Constantinescu au transformat zonă într-o veritabilă republică a corupției. Așadar, republică Mazăre a fost preluată acum de băieții din eșalonul doi ai PSD, crescuți însă la sânul darnic al cuplului penal Mazăre- Nicușor Costantinescu. Primul jupan al județului se numește Felix Stroe, el este liderul de facto al PSD Constanța. Felix Stroe este un veritabil rechin politic de Marea Neagră. Însă Felix Stroe este cel care l-a desemnat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pe un băiat de mingi pe nume Horia Țuțuianu. Stroe putea să ajungă baron, dar s-a abținut! Astfel, necunoscutul Țuțuianu a devenit așadar șef al CJ Constanța.

Horia Țuțuianu esta fiul tatălui sau. Sursa de presă de la Constanța spun că tatăl actualului șef de județ a lucrat la SIF Transilvania alături de influentul președinte al fondului de investiții, Mihai Fercala. Cât timp a fost un simplu consilier județean care ridica mână pentru baronii Mazăre și Constantinescu acest Horia Țuțuianu a fost angajatul companiei Euxin SĂ Constanța, de la care câștiga circa 2500 de euro pe luna. Prin decizie politică a PSD Țuțuianu a fost numit și președinte al Consiliului de Administratuie al companiei de stat Neptun Olimp SĂ, o companie deținută de ministerul Dezvoltării. Neptun Olimp administrează pe malul mării mai multe hoteluri și vile deținute încă de stat. Așadar, noul șef al județului Constanța pare că se pricepe la turism, cel puțin la prima vedere.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Motivul pentru care șmecherii din Constanța au decis că acest băiat tânăr și fără experiență administrativă să fie șef de județ are legătură probabil cu dosarele penale. Deși a fost crescut de gruparea Mazăre- Constantinescu acest Horia Țuțuianu nu este agățat încă în încrengătură penală a celor doi baroni. Interesant de știut este faptul că societatea unde era angajat Țuțuianu , Euxin SĂ Constanța, administrează mai multe spații comericiale în oraș. Euxin SĂ era o firmă deținută de fondul de investiții SIF Transilvania acolo unde a lucrat tatăl șefului CJ Constanța. Cu alte cuvinte, taticul Tutuianu i-a dat un loc de muncă fiului și apoi l-a ajutat să între și în politică. Recent, compania Euxin SĂ a fost cumpărată de la SIF Transilvania de către un milionar constănțean pe nume Nicolae Dusu, care are interese și afaceri în portul Constanța. Este interesant de urmărit pe viitor ce interese va avea acest Dusu în legătură cu Consiliul Județean.

Acum haideți să-l cunoaștem pe noul jupan al Constanței, cel pe care l-am amintit anterior: pe Felix Stroe. Stroe controlează oraganizatia locală a PSD și este un potent om de afaceri local, el este șeful încă din anul 2003 al regiei judeteane de apa și canal Constanța-RAJA. Aici, la compania RAJA Constanța, care este deținută de consiliul județean s-au dat în ultimii ani adevărate tunuri. Stroe face însă și afaceri în domeniul privat pentru că alături de omul de afaceri Ion Dumitrache controlează compania 2X1 Holding Cap Midia Shipyard SĂ, un șantier naval în localitatea Năvodari unde sunt reparate și navele Forțelor Năvale Române. Dumitrache la rândul lui este un mare susținător al PSD Constanța pentru că fiică să este deputat PSD.

Șantierul naval al lui Felix Stroe este eclipsat însă de afacerile făcute la regia de apa Constanța-RAJA. Presă a relatat că RAJA a plătit în ultimii ani circa 50 de milioane de euro pentru lucrări  companiei Geomarco Construct SRL. Compania cu pricină este deținută de un anume Silviu Marcosanu. Aparent acesta este un om de afaceri, în realitate însă Marcosanu este angajatul hotelului Bavaria Blu din stațiunea Mamaia, deținut oficial de partenerul de afaceri al lui Felix Stroe, același Dumitrache Ion. Marcosanu este administratorul firmei Marină & Santis SRL, compania ce operează hotelul. Legăturile dintre Stroe, Dumitrache, Marcosanu și contractele cu regia de apa canal- RAJA sunt astfel cât se poate de directe. Dacă vor să afle mai multe, procurorii DNA pot să-l cheme la audieri pe acest Marcosanu, cine știe cât lucruri cunoaște băiatul acesta despre jupânul Felix Stroe. Mâine o să mergem la Iași să vi-l prezint pe  noul baron al județului, un PSD-ist de mare ispravă, pe nume Măricel.

Dosar de Politician: Cine sunt moștenitorii din Republica Constanța. Urmașul lui Nicușor Constantinescu, un junior PSD-ist