Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dosar de Politician: Cum a ajuns un miliard de euro în fundația baronului PSD Horia Teodorescu (VIDEO)

Dosar de Politician: Cum a ajuns un miliard de euro în fundația baronului PSD Horia Teodorescu (VIDEO)

Un articol de: - 23 Ian 2017, 21:13
Politică

Silviu Mănăstire a vorbit luni, la ”Dosar de politician”, despre Horia Teodorescu, baronul PSD din Deltă, și despre suma fabuloasă de un miliard de euro care se află sub ghidonajul său.

Există în acest moment trei baroni locali ai PSD care au crescut în putere și influență: unul este Paul Stănescu de la Olt, altul este Niculae Bădălău de la Giurgiu și, nu în ultimul rând, baronul Deltei Dunării, Horia Teodorescu. O rețea de afaceriști conectați la banii publici, conectați inculsiv la Serviciul Român de Informații și Poliție, a pus mână pe județul Tulcea. 

Baronul PSD din Deltă, Horia Teodorescu, este un politician discret dar, în primul rând, este un prosper om de afaceri. Teodorescu ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea și prieten la cataramă cu fostul premier Ponta și cu Eugen Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene. Nu este o coincidență faptul că Teodorovici este, mai nou, senator PSD de Tulcea. Dincolo de prietenia cimentată în multiple concedii pe care Ponta le-a făcut în Deltă Dunării, pe cei trei PSD-iști îi leagă interese de miliarde. La Tulcea se implementează proiectul European ITI Deltă Dunării, prin care se vor investi circa 1 miliard de euro în Deltă Dunării. Sumă fabuloasă se află sub ghidonajul baronului Teodorescu prin intermediul unui ONG (o agenție de dezvoltare intercomunitară) denumită ADI ITI Deltă Dunării- prin acest ONG de interes public, condus de oamenii baronului Teodorescu, vor fi derulate proiectele europene alocate dezvoltării Deltei. Cel care l-a învățat pe baronul Teodorescu cum să administreze proiectul este fostul ministru Teodorovici, în timp ce ocupă portofoliul de la Fonduri Europene. Miliardul de euro va fi cheltuit pentru infrastructura și dezvoltare rurală. Liviu Dragnea poate fi invidios din cauza că baronul PSD de la Tulcea a devenit oficial cel mai valoros baron al României.  

Teodorescu are interese majore în mai multe companii de construcții, dar și în energie și turism. Afacerile baronului sunt acum administrate sau deținute pe hârtie de diverse persoane interpuse. Un anume Robert Berbecel (băiatul de încredere al baronului) controlează compania de construcții CONDOR și ziarul local Obiectiv de Tulcea. Berbecel este nașul de botez al copilului Mirelei Furtună, o domnișoară anonimă, ajunsă deputată PSD cu sprijinul baronului Teodorescu. Pentru a putea cheltui banii europeni, Consiliul Județean Tulcea, primăriile și firmele private din județ trebuie să depună cât mai multe proiecte. În paralel, prin intermediul asociației ITI Deltă Dunării, consiliul județean controlează ce proiecte vor fi aprobate sau nu în cadrul finanțării de 1 miliard de euro. 
Într-o plângere penală făcută la secția DNA de la Constanța, o companie privată susține că baronul Teodorescu vrea să o deposedeze de suprafața de 10.000 de hectare de teren agricol din zonă localității Ceatalchioi din Deltă. Terenul cu pricina a fost concesionat de la Consiliul Județean pe o durată de 20 de ani de către societatea cu profil agricol, privatizata în anul 2004. Compania a exploatat terenurile și și-a plătit concesiunea. Pentru că baronul Teodorescu are nevoie de terenurile firmei, el vrea să rezilieze contractele, invocând că agricultorii au folosit un ierbicid neomologat pentru Deltă Dunării. Motivul este penibil deoarece ierbicidul este omologat de autoritățile de mediu. Miză o reprezintă cele 10 hectare pe care baronul Teodorescu vrea să le preia și să le introducă în proiectul european de 1 miliard de euro. 

În mod evident, cele mai câștigate din acest megaproiect european vor fi firmele private de construcții ce vor realiză lucrările. Iar în Tulcea, coincidența sau nu, cele mai importante firme de construcții gravitează în mod evident în jurul baronului.   

Dosar de Politician: Cum a ajuns un miliard de euro în fundația baronului PSD Horia Teodorescu

Citeşte mai multe despre:   dosar de politician,   silviu manastire
 
 
 
Loading...