Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dosar de Politician: Gigel Știrbu, încă un nou lider vizionar al PNL. Care sunt secretele afacerilor familiei sale (VIDEO)

Dosar de Politician: Gigel Știrbu, încă un nou lider vizionar al PNL. Care sunt secretele afacerilor familiei sale (VIDEO)

Un articol de: - 03 Mar 2016, 20:46
Politică
Silviu Mănăstire

a vorbit joi la ”Dosar de politician” despre Gigel Știrbu, președintele PNL Olt și noua vedetă a partidului.

Gigel Știrbu a fost pentru câteva luni și Ministrul Culturii în guvernarea USL. A fost, la momentul respectiv, modalitatea prin care Crin Antonescu a înțeles să-și bată joc de Ministerul Culturii. La numirea lui Gigel Știrbu în fotoliul de șef al Culturii, Andrei Pleșu a comentat resemnat  "La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează". Cu siguranță istoria nu-l va păstra în memorie pe Ministrul Culturii Gigel Știrbu însă, pe termen scurt, acesta face parte din gruparea care conduce deocamdată PNL.

Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu, eternul băiat care face reforma de zece ani la Sănătate, Mișu Voicu, o altă somitate liberală fără rezultate, Răzvan Sava, primarul  fantomă al Bucureștiului, Pavel Badea de la Craiova, fotbalistul imobiliar, dar și acest Gigel Știrbu, toți aceștia, alături de alți lideri locali obscuri reprezintă noua garnitură politică a marelui PNL.

Gigel-Sorinel Știrbu, pe numele său complet, liderul PNL de la Olt, a ajuns deputat în 2012 cu sprijinul penalului Darius Vâlcov fostul primar al orașului Slatina. Vâlcov a dezertat din PDL către PSD și împreună cu Gigel Știrbu au devenit liderii USL în 2012. Păreau să fie frați. Vâlcov s-a dovedit însă a fi un politician cu două fețe. La nivel local și la București Darius Vâlcov, beneficiind de relația cu Liviu Dragnea, și-a numit oamenii în poziții-cheie. Gigel Știrbu a trebuit să înghită în sec.

După ce PNL a ieșit din guvernul Ponta, iar Darius Vâlcov a fost arestat pentru corupție, Gigel Știrbu a început să-și rupă cămașa de pe el în Slatina, acuzând corupția și hoțiile acestuia. Însă deontologul Gigel Știrbu uitase câteva amănunte: Vâlcov lua șpăgile prin intermediul unor oameni de încredere din Slatina. Un personaj apropiat de Vâlcov era un anume Ghenciu Marian Cristian. Ghenciu a primit din partea primăriei Slatina contractul de administrare al piețelor din oraș. Numele lui Ghenciu apare amintit succesiv în dosarul de corupție al lui Darius Vâlcov în diverse combinații cu terenuri, cu firme de pază sau contracte de la primărie. Însă acest Ghenciu, catalogat de presa din Slatina ca fiind interlop, a fost tocmai partenerul de afaceri al familiei Știrbu.

Soția lui Gigel Știrbu și acest Ghenciu au deținut în 2006 firma MBM Corporation SRL, care aparent se ocupa de închirierea unor spații comerciale. În paralel, în acea perioadă, familia deputatului Știrbu făcea afaceri cu alcool prin firma George's SRL. În 2007, când Gigel Știrbu era secretar de stat în Ministerul Culturii, firma George'S SRL, administrată în acte de soția și de mama acestuia, a fost verificată de vameşi şi procurorii DIICOT care au găsit într-un depozit închiriat de firma aproximativ patru tone de alcool pregătit pentru comerţ neautorizat. Patru tone de alcool la negru valorează câteva sute de mii de euro.

Cercetările în cazul firmei deputatului Gigel Știrbu au fost tergiversate și apoi închise în final la procuratura din Slatina. După aceste episode, soția deputatului se lansează în afaceri mai benigne: cum ar fi o academie de tenis sau o firmă care se ocupa de vânătoare. În final, soția lui Gigel Știrbu decide că afacerile sunt prea complicate și alege să se angajeze pe un post plătit cu câteva mii de euro la ASF - instituția în care politicienii și-au băgat, la propriu și la figurat, ce au avut mai bun.

Dosar de Politician: Care sunt secretele afacerilor familiei lui Gigel Știrbu


Citeşte mai multe despre:   silviu manastire,   darius valcov
 
 
 
Loading...