Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea acuză duplicitatea conducerii UNPR, dar este dispus să discute cu fiecare parlamentar uneperist pentru păstrarea colaborării

Dragnea acuză duplicitatea conducerii UNPR, dar este dispus să discute cu fiecare parlamentar uneperist pentru păstrarea colaborării

Un articol de: - 23 Iun 2016, 13:15
Dragnea acuză duplicitatea conducerii UNPR, dar este dispus să discute cu fiecare parlamentar uneperist pentru păstrarea colaborării foto: ziuadecj.realitatea.net Politică

În toiul discuțiilor despre o eventuală fuziune PNL-UNPR, Liviu Dragnea se arată dispus să discute cu fiecare parlamentar uneperist în parte, astfel încât colaborarea acestora cu social-democrații să continue.

”Noi avem o relaţie foarte bună cu parlamentarii UNPR, foarte bună. Am avut o susţinere guvernamentală împreună şi, după ce a picat guvernul nostru, în Parlament am avut o majoritate care a funcţionat foarte bine. Nu suntem genul de partid care să ne folosim de nişte parteneri şi apoi să-i aruncăm. Noi am fost dispuşi, suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare”, a declarat președintele PSD pentru DcNews.

Aleșii UNPR au devenit o adevărată miză deoarece atragerea lor în cealaltă tabără ar face ca PNL să obțină majoritatea în Parlament.
Dragnea le-a mai spus uneperiștilor că liberalii vor să-i tragă pe sfoară și că unul sau doi din conducerea UNPR negociază cu PNL doar în interes personal.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

”Planul este aşa: să-i păcălească cu fuziunea, nu-mi dau seama exact care-i interesul lor acum, poate Bucureştiul sau altceva, şi după fuziune – să zicem că se realizează fuziunea, ei nerealizând încă nici fuziunea PNL – PDL, să le spună că nu le mai pot da 18 mandate, nici măcar 10 şi, eventual, dacă se dă un mandat sau două pentru cineva din conducerea UNPR, restul să nu-i intereseze pentru că este stilul cunoscut (…) În continuare oferta noastră este deschisă de discuţii. Avem toată vara la dispoziţie să discutăm, să aşezăm lucrurile şi să vedem cum fiecare parlamentar se integrează în organizaţia noastră”, a explicat Liviu Dragnea.

De asemenea, acesta s-a arătat dezamăgit că liderii UNPR negociază o fuziune cu PNL, deși el le oferise acum două luni o propunere similară, la care nici acum nu a primit un răspuns: ”Eu, de exemplu, dacă nu greşesec, de o lună, o lună şi ceva, dacă nu chiar două luni, i-am propus domnului Steriu (Valeriu Steriu, preşedintele UNPR - n.r.) proiectul de fuziune între PSD şi UNPR. De asta am rămas surprins, că despre fuziunea PSDUNPR n-am primit un răspuns clar, în schimb se cochetează cu fuziunea PNLUNPR.

Eu n-am retras propunerea. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, toate aceste discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL (…) Eu nici nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   alianta,   fuziune,   UNPR,   PSD,   PNL