Liviu Dragnea a depus amendamente la proiectul de buget prin care cere să se taie 450 milioane lei din bugetul SRI

Liviu Dragnea a depus amendamente la proiectul de buget prin care cere să se taie 450 milioane lei din bugetul SRI
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a introdus oficial amendamentele la proiectul de buget prin care să se taie nu mai puţin de 450 de milioane de euro din bugetul SRI precum a anunţat la scurt timp după publicarea bugetului de către Ministerul Finanţelor.

Astfel, potrivit unuia dintre amendamente, 295.000 lei din bugetul SRI vor ajunge la Sănătate şi vor fi destiţaţi programelor: Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali, conform stiripesurse.ro.

Bugetul SRI este de 2,4 miliarde de lei, dintre care, conform surse menţionate, 2 miliarde de lei merg la fondul destinat pensiilor şi salariilor, pe când bugetul pentru cheltuieli operative şi administrative este de 400 milioane lei.

Aceste tăieri de fonduri ar putea atrage un nou conflict între PSD şi Iohannis, deoarece bugetele serviciilor secrete au primit deja un aviz CSAT în forma adoptată de Guvern. După adoptarea de către Parlament a bugetului, proiectul va merge la preşedinte pentru promulgare. Acesta îl poate respinge o singură dată.

Urmăriți B1TV.ro și pe