Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea face un pas înapoi: Ne gândim serios dacă Legea grațierii mai e oportună (VIDEO)

Dragnea face un pas înapoi: Ne gândim serios dacă Legea grațierii mai e oportună (VIDEO)

Un articol de: - 10 Mai 2017, 14:25
Dragnea face un pas înapoi: Ne gândim serios dacă Legea grațierii mai e oportună (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democrații se gândesc serios dacă adoptarea Legii grațierii mai este oportună, dat fiind că elaborarea ei a plecat de la condițiile grele din închisorile românești, iar acum se încearcă rezolvarea altor probleme din sistemul judiciar.

”Cum am spus în campanie și după alegeri, am spus și azi în ședință că prioritatea e punerea în aplicare a programului de guvernare cum a fost prezentat în campanie, nu grațierea faptelor de corupție. 

Membrii din Comisia Juridică nu au avut mandat de la partid. Susținerea grațierii faptelor de corupție a fost o inițiativă solitară. Au fost și poziții publice ale mele, asumate de partid, care nu au fost ascultate. 

Am ascultat ce au spus colegii noștri și eu le-am spus punctul meu de vedere: în ședințe și în spațiul public am spus să ne gândim serios dacă această lege mai e oportună. Din păcate, s-a plecat în elaborarea ei de la condițiile de detenție și acum se încearcă să se rezolve alte probleme ale sistemului de justiție și de care se vorbește chiar și de ani de zile. 

Se vorbește de o perioadă de timp de abuzurile unor procurori, de deciziile discutabile ale unor judecători, despre influențe și presiuni, despre răspunderea magistraților, cu precizarea că trebuie completate cu protecție pentru judecători în fața unor eventuale presiuni, despre imperfecțiunea definirii unor infracțiuni, despre diversificarea modului în care se execută pedepsele, dar Legea grațierii nu rezolvă nimic. Poate rezolvă o parte din efecte, dar nu cauzele.
Trebuie să ne gândim serios dacă această lege a grațierii mai e oportună.

Fac apel la Guvern și la Ministerul Justiției că trebuie să ne prezinte într-un termen rezonabil dacă Legea gratieri și alte proiecte pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu rezolvă problema”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea face un pas înapoi: Ne gândim serios dacă Legea grațierii mai e oportună

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   legea gratierii,   gratiere